Op 9 maart is het zover, de eerste ‘Safety Battle’

28/02/2023
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

Op 9 maart is het zover, de eerste ‘Safety Battle’

 

“Op 9 maart is het zover, de eerste ‘Safety Battle’. A-SAFE, VDAB, Hilaire Van der Haeghe, Sioen, Febelsafe en Transportmedia starten dit initiatief om de mensen achter het beroep uitdrukkelijk in de bloemetjes te zetten, om te focussen op het belang van een veilige werkomgeving.

 

 

Heftruckchauffeurs hebben een stressvolle baan. Ze moeten dagelijkse deadlines halen in hectische omgevingen. Liantis constateerde in 2022 meer dan 1.500 ongevallen. Om die reden willen de partners extra aandacht vragen voor veiligheid binnen de sector. Met meer dan 2.000 openstaande vacatures, is er dus een grote behoefte aan bekwame heftruckchauffeurs in ons land.

 

Het is een fantastische baan die impact heeft op elke consument. Elk product dat over de toonbank gaat, is uiteindelijk vervoerd met een heftruck, of het nu gaat om ruwe grondstoffen, halffabricaten of de nieuwste schoenen die je online hebt besteld. Goede afspraken in magazijnen en geluids- en lichtsignalen kunnen werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt en zo de veiligheid van de heftruckchauffeurs vergroten.

 

Op 9 maart wordt de Safety Battle West-Vlaanderen geïntroduceerd. Omdat het werk van heftruckchauffeurs vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wil het team dit benadrukken dat dit helemaal niet het geval is. Het is een goed moment om stil te staan bij hoe we de veiligheid op de werkvloer kunnen verhogen, iets wat vaak wordt onderschat door de buitenwereld.

 

Voor meer informatie en inschrijvingen ga naar https://be.asafe.com/safetybattle

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief