Terugblik op de Captains of Innovation Sailing Cup

21/06/2024

 

 

Terugblik op de Captains of Innovation Sailing Cup

Op 20 juni organiseerde Supply Chain Masters de Captains of Innovation Sailing Cup in Nieuwpoort. Ingrediënten van de dag: 4 boeiende contentsessies, een spannende zeilregatta en veel fijne contacten!

We startten de dag met een inspirerend contentprogramma. Mark Van Spall, Head of Industrial Strategy, Hans Vermeulen, Strategic Sourcing Manager en Tim Komischke, Senior Industrial Strategy Project Manager bij ASML gaven ons inzicht in de werkelijk mindblowing sourcing en co-design samenwerkingen met hun leveranciers. Na de break werden we ondergedompeld in het innovatieve sourcing verhaal van het grootste circulaire gebouw van België: het Marie Elisabeth Belpaire gebouw. Frank Geets, Administrateur-Generaal van Het Facilitair Bedrijf daagde onze deelnemers uit om ook voor hun vastgoedprojecten op zoek te gaan naar de meest circulaire oplossingen. Katty Van Kamp van Brady startte haar presentatie met een straffe uitspraak: “Innovate or die”. Wanneer we als inkoper geen oog hebben voor de steeds veranderende noden van de klant én de markt halen we het niet, toonde ze aan. Ze moedigde onze deelnemers aan om innovatie niet als optioneel te zien maar als een verplicht punt op de agenda. Als afsluiter van het contentprogramma gaf Thomas Vervaet, bedrijfsadviseur bij VLAIO, een uiteenzetting over hoe VLAIO ondernemers en ondernemingen kan bijstaan op gebied van innovatie en transformatie.

Na een voedzame sailor’s lunch maakten we ons klaar voor de (zero emission) zeilregatta. Het was een heftige strijd maar uiteindelijk kwamen onze eigen Young Supply Chain Masters als eerste over de streep met boot “Phare”!

We sloten de Captains of Innovation Sailing Cup af met een heerlijke bbq en praatten nog gezellig na over een prachtige dag.

We willen graag alle deelnemers, onze partners en werkgroepen bedanken voor hun aanwezigheid!

 

 

Stay connected

Smaakte de Captains of Innovation Sailing Cup naar meer?
Naast onze opleidingen organiseren wij op regelmatige basis netwerkevents, ledenactiviteiten en meer,
schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief