KMO Insider in gesprek met Supply Chain Masters

20/09/2022

Supply Chain Masters: Strong in Connecting Minds!

Foto’s @KMOinsider

 

Met een community van 12.000 professionals is Supply Chain Masters een fel gesmaakt kenniscentrum voor al wie actief is in het domein van inkoop, supply chain & logistiek. “Strong in connecting minds, dat is het motto,” zeggen Marc Slegers en Wouter Machiels van deze netwerkorganisatie. KMO Insider bracht hen een bezoekje op de Transport & Logistics beurs.

Supply Chain Masters ontstond op 1 januari 2021 door de fusie tussen VIB, Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek, en OTM, de Organisatie van Traffic Managers.

“We zijn een neutrale netwerkorganisatie, dus zonder enige commerciële driver, en in hoofdzaak gedreven door vrijwilligers,” vertelt voorzitter Marc Slegers, tevens Head of Procurement van Cegeka.

“Ik geloof sterk in de kracht van het netwerken, vervolgt Marc. “Supply Chain Masters wil mensen verbinden, informeren en inspireren vanuit een passie voor de sector. Ons vakgebied is de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden, kijk maar de mondiale supply chain problematiek als gevolg van de covid crisis en de oorlog in Oekraïne.”

“De huidige mondiale supply chain problematiek maakt de rol van onze organisatie alleen maar relevanter. Meer dan ooit moeten we van elkaar leren en expertise doorgeven waar het kan.”

Wat doet Supply Chain Masters?

“We onderscheiden 3 grote onderdelen in onze werking: netwerking, opleiding en ledenactiviteiten,” vertelt Wouter Machiels, gepokt en gemazeld in het aankoopdomein. Wouter is al 7 jaar actief binnen het voormalige VIB en is vandaag gedelegeerd bestuurder van Supply Chain Masters naast zijn rol als CPO bij het Leuvense imec.

  • Netwerking

Wouter Machiels: “Onze bekendste netwerkmomenten zijn de Supply Chain Awards (dit jaar op 17 november), de Dag van Supply Chain Masters (vroegere Dag van Inkoop) en de Procurement Excellence Awards.
Daarnaast organiseren we op regelmatige basis ronde tafels, webinars en ontbijtsessies met mensen uit het vak.

” In een snel veranderende VUCA wereld is het als professional belangrijk deel uit te maken van een community waarin je terecht kan met je vragen & eigen kennis kan delen.”

  • Gespecialiseerd opleidingsinstituut

Marc Slegers: “Zowel op onze locatie in Antwerpen als bij onze lidbedrijven organiseren we opleidingen, gericht op de specifieke situatie van iedere professional. Dit gaat van junior profielen tot mid-level, senior en C-level profielen.”

“We ontvangen jaarlijks 800 à 1000 cursisten. Onze gecertificeerde opleidingen gaan zowel over specifieke inkoop, logistieke en supply chain topics als over het inzetten van de zogenaamde soft skills die natuurlijk breder inzetbaar zijn dan voor ons vakgebied. (leiding geven, coachen, motiveren, storytelling, presentation skills, finance for non-financials…). Daarnaast is er de mogelijkheid om in een coaching programma te stappen en via individuele gesprekken de theorie aan de praktijk te toet­sen.”

“De grenzen tussen inkoop, supply chain en logistiek worden steeds vager wat zorgt voor nieuwe vragen bij onze leden.  Door de expertise van Supply Chain Masters in inkoop, supply chain & logistiek te bundelen bieden we onze leden de meest optimale opleidingsformules aan.”

  • Ledenactiviteiten & werkgroepen

Supply Chain Masters heeft ten slotte een gevuld ledenprogramma rond actu­ele & relevante thema’s. Wouter Machiels: “Zowel online als fysiek organiseren we activiteiten voor en samen met onze leden. Nog niet zo lang geleden hadden we bijvoorbeeld een boeiende sessie over de distributie van vaccins, samen met de bedrijven H. Essers, Pfizer en Brussels Airport Company.

In onze aparte jongerenwerkgroep Young Supply Chain Masters willen we jong talent laten doorgroeien en hen in contact brengen met ons netwerk. We brengen ze in een leuke community samen zodat ze ook hun kennis kunnen vergroten. Alle professionals onder de 35 die lid zijn, nemen gratis deel aan deze toffe events.”

Welk profiel hebben de leden van Supply Chain Masters?

Marc: “Bij onze meer dan 550 lidbedrijven zien we een brede mix van bedrijven, gaande van Bel-20 ondernemingen tot kleinere kmo’s. Als neutrale organisatie verwelkomen we alle sectoren en overheden. Ook leden die niet gelieerd zijn aan bedrijven, zijn welkom, alsook studenten die aansluiten vanuit een passie voor dit vakgebied.”

 

Onze leden genieten tal van voordelen, die trouwens voor alle medewerkers van het lidbedrijf gelden.” Meer info daarover op www.supplychainmasters.be

 

 

Bron: KMO Insider – Arn Borstlap in gesprek met Marc Slegers & Wouter Machiels
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief