Terugblik op een top 24ste editie van de Dag van Supply Chain Masters!

12/05/2022

Dag van Supply Chain Masters

Na meer dan twee jaar afwezigheid mocht de verzamelde wereld van inkoop, supply chain en logistiek op 3 mei eindelijk weer samenkomen op de 24ste editie van de Dag van Supply Chain Masters tot voor kort gekend als de Dag van de inkoop & logistiek. Dankzij de talrijke deelnemers, onze partners, standhouders en alle sprekers werd het een top editie!
Aan de meer dan 350  inkoop, supply chain en logistieke professionals die we op 3 mei mochten verwelkomen:
Bedankt om er een sterke editie van te maken!

dag van supply chain masters tom palmaerts

 

Nagenieten van de dag of de sfeer opsnuiven? Ontdek via onderstaande link alle foto’s:

Dag van Supply Chain Masters - MyAlbum

“De juiste mensen vinden en de vele vacatures invullen, zijn de focuspunten op dit moment”, zegt Marc Slegers, voorzitter van Supply Chain Masters. “Het sleutelwoord van deze editie is duidelijk de ‘war for talent’. Daarnaast is er de grote uitdaging voor de bedrijven om aan waarde creatie te doen door middel van digitalisatie en investeren in nieuwe technologieën en energieën.”

AI

Waar het in het centrale netwerkgedeelte vooral over werving en selectie ging, kwamen populaire onderwerpen als energietransitie en digitalisering toch in zowat alle namiddagsessies voorbij. Al snel werd duidelijk dat de gekende inkoopterminologie als shelflife, forecasting, inventory en sourcing ondertussen plaats gemaakt heeft voor veel hippere versies als artificiële intelligentie, Internet of Things, carbon footprint en digitalisatie.

A Bright New World

Thema van deze editie was dan ook ‘A Bright New World’. Dat de hele supply chain en logistieke sector in een nieuwe wereld is terechtgekomen, mag duidelijk zijn. Of ze de komende jaren zo ‘bright’ zal zijn, daar kan aan getwijfeld worden. Fernando Leisa, secretaris-generaal van ALICE (Alliance for Logistics Innovation through Collaboration in Europe): “De CO2-regelgeving, COVID-19, de oorlog in Oekraïne, het gebrek aan computerchips, de carbon footprint en stijgende energiekosten zullen de kostenstructuur van de supply chain zwaar veranderen.
Efficiëntie en een juiste voorbereiding richting klimaatneutraliteit en digitalisering kunnen alles weer in de juiste balans brengen.”

Roadmap

“Bedrijfsleiders zullen het niet makkelijk hebben om tegen 2030 aan de klimaatdoelstellingen te voldoen”, zegt Erwin de Bock (RSM Global). “Ze moeten dringend werk maken van een roadmap en zich afvragen hoe weerbaar hun bedrijven zijn want we hebben nog acht jaar te gaan.”

 

De 25ste editie van de Dag van Supply Chain Masters werd alvast aangekondigd en zal plaatsvinden op dinsdag 9 mei 2023.

Stay connected

Smaakte de van Dag van Supply Chain Masters naar meer?
Naast onze opleidingen organiseren wij op regelmatige basis netwerkevents, ledenactiviteiten en meer,
schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief