6 tekenen dat uw faciliteit een veiligheidsupdate nodig heeft

25/07/2022
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

6 tekenen dat uw faciliteit een veiligheidsupdate nodig heeft

1. verwondingen van personeel 

Herhaalde kleine incidenten zijn een teken dat veiligheid moet worden verbeterd om grote incidenten te voorkomen. Een kleine blessure deze keer kan leiden tot een ernstige, levens veranderende verwonding de volgende keer, of zelfs tot een dodelijke afloop.
Worden er bijna-ongevallen gemeld? Een bijna-ongeluk is een zeker teken van gelokaliseerd risico en moet verder onderzocht worden.

Implementeren en communiceren van een rapportagestrategie voor bijna-ongevallen kan werknemers helpen veiligheidsinzichten uit de eerste hand te delen.

 

2. Frequente Vervangingen

Alle veiligheidsbarrières vervormen bij een botsing, maar sommige soorten barrières blijven vervormd en moeten vervangen worden. In afwachting dat vervangingen worden gedaan werken de delen van een faciliteit op een hoger risiconiveau, als ze niet in quarantaine zijn geplaatst. Vaak barrières vervangen en andere veiligheidsuitrusting is niet alleen duur, maar ook het verlies van daarmee geassocieerde productiecapaciteit, stilstand en onderhoud.

 

3. Beschadigde vloeren

Een botsing met een stalen veiligheid barrière resulteer in een extra energiekracht die op zijn beurt de vloer laten scheuren en verzwakken. Barrières kunnen dan niet efficiënt worden geïnstalleerd op deze plaatsen. Gevolg: hoge kosten en lange periode van stilstand.
Polymeer veiligheid barrières vermijden dit risico door ervoor te zorgen dat de impactkracht wordt verspreid binnen de barrière, waardoor vloerschade wordt voorkomen.

 

4.Beschadigde voertuigen

In industriële faciliteiten waar snelheid nefast is, komt schade aan voertuigen vaak voor en kan het onderhouden van een hele vloot kostbaar zijn. Verminder deze schade aan voertuigen door het risico op botsingen te verwijderen met geoptimaliseerd lay-out en verkeersbeheer maatregelen, zoals eenrichtingssystemen en gescheiden voertuigroutes.
Frequente stoten en krassen veroorzaken onderhoudskosten, evenals cumulatieve schade die tot ernstigere storingen kan leiden. Veiligheid barrières gemaakt van harde materialen, zoals staal of beton beschadigd ook de voertuigen bij elke botsing.
Overschakelen naar barrières in polymeer kan dit voorkomen.

 

5.Stellingen verzwakken

Inspecteer de stellingen regelmatig met behulp van de SEMA-praktijkcode veiligheidscriteria om op elk niveau de schade te controleren. Evenals duidelijke tekens, zoals beschadigde balken of staanders, kan wijzen op corrosie en zwakke punten in de stellingen. Pas op voor kleine stoten en schrammen, want cumulatieve schade kan leiden tot een catastrofale instorting van de stellingen. Vaak in quarantaine
geplaatste stellingen zijn een zeker teken dat er snel maatregelen moeten worden genomen om schade te voorkomen.
Er bestaat nu een technologie die op elke stellingpoot kan worden aangesloten, om te controleren en de gezondheid van de stelling constant te bewaken en realtime waarschuwingen te sturen als zich een probleem voordoet. Dit is de RackEye van
A-SAFE.

 

6.Roesten en chipping

De eerste functie van een veiligheid barrière betreft een visuele waarschuwing om schokken te voorkomen. Om dit efficiënt te doen, moeten barrières een helder, contrastrijk, herkenbare gevarenkleur zijn, zoals geel en zwart.
Behoud deze visuele veiligheidsfunctie door regelmatig te schilderen om enige chips te bedekken, roest of schilfering van oude verf die het product dof zou maken. Als alternatief, zelfkleurende, roestvrije barrière oplossingen kunnen deze verspilling van tijd en geld voorkomen van het opnieuw schilderen.

 

Download de infosheet voor een handig overzicht

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief