Welke opleiding past het beste bij mij?

Welke opleiding past het beste bij mij?

Supply Chain Masters zet sterk in op de ondersteuning van inkoopprofessionals doorheen hun hele loopbaan. Van starter tot manager. De Supply Chain Masters inkoopopleidingen volgen dan ook een goed afgelijnde en logische structuur waarbij de doelgroepen en leerdoelen voor elk niveau duidelijk omschreven worden.

In de algemene inkoopopleidingen onderscheiden we 4 niveaus van opleiding:

  • Operationeel inkopen – Purchase to Pay
  • Tactisch inkopen
  • Strategisch inkopen
  • Inkoopmanagement – Strategie & Organisatie
primus projectstage

Doelgroep

OPERATIONEEL INKOPEN

Startende inkopers die vooral bestellen, opvolgen, uitvoeren – junior buyers – assistent inkopers – occasionele inkopers 

TACTISCH INKOPEN

Inkopers met 3 tot 5 jaar ervaring – sourcing specialisten – inkoop analysten – category buyers – contract buyers

STRATEGISCH INKOPEN

Senior inkopers – inkoopmanagers – lead buyers – category managers – commodity managers en sourcing managers die een volgende stap willen zetten in inkoopmaturiteit en hun relaties met leveranciers en interne stakeholders willen uitdiepen en maximaliseren.

INKOOPMANAGEMENT

Procurement en purchasing managers –
sourcing, supplier, commodity, category
managers – zij-instromers op management niveau – senior buyers en strategic buyers met ruime ervaring die willen doorgroeien naar het management niveau.

Leerdoelen

OPERATIONEEL INKOPEN

Basiskennis van inkoop en zijn processen –
correct opvolgen van bestellingen,
leveringen en betalingen – communicatie met
interne klanten en leveranciers – inzicht in rol operationele inkoop

TACTISCH INKOPEN

Inkoopproces – spendanalyse – marktonderzoek – specificeren en selecteren – financiële aspecten – inkoopresultaten – kostenreductietechnieken – onderhandelingstechnieken – sluitend inkoopcontract en juridisch kader

STRATEGISCH INKOPEN

Categoriestrategie uitwerken en omzetten tot actieplan. Relaties met kernleveranciers managen en optimaliseren. Stakeholderplan opmaken voor business engagement. Cost & cash management. Risk management. Inkoopbeslissingen maken o.b.v. market intelligence. Innovatie initiëren.

INKOOPMANAGEMENT

Bedrijfsstrategie vertalen naar inkoopacties. Inzicht verwerven in behoefte interne klanten. Partnerships met leveranciers uitbouwen. Optimalisatie inkoopprocessen en digitalisering. Inkooporganisatie en talent development.

 

Bepaal je eigen opleidingstraject

Tactisch inkopen, Strategisch inkopen en Inkoopmanagement zijn opleidingscycli die bestaan uit verschillende modules. Deze modules sluiten naadloos op mekaar aan maar kunnen ook apart gevolgd worden. Modules uit een volgend niveau bouwen voort op de leerstof van het vorige niveau, die dan ook als gekend wordt beschouwd. Zo kan je voor jezelf een opleidingstraject uitstippelen dat past bij jouw functieniveau, ervaring en verdere loopbaan.

Hulp nodig bij het vormgeven van het meest geschikte opleidingstraject voor jou of één van je medewerkers? Contacteer ons dan via [email protected] of +32 3 286 80 90.

Naast onze algemene inkoopopleidingen, biedt Supply Chain Masters ook vormingen aan over extra kennis en nieuwe skills. 

Individuele coaching na jouw opleiding

Na jouw inkoopopleiding bij Supply Chain Masters is er de mogelijkheid om tegen een laagdrempelige prijs in een coaching programma te stappen. Dit programma laat cursisten toe om via individuele coaching gesprekken de theorie te toetsen aan de praktijk. 

Onze coaches zijn ervaren (+15 jaar) professionals die vanuit hun jarenlange ervaring binnen de aankoopwereld de cursisten helpen om de juiste vragen te stellen op een confidentiële manier en zo steeds het best mogelijke resultaat te behalen voor zichzelf en de bedrijven die ze vertegenwoordigen.

Interesse in een individuele coaching? Contacteer ons dan via [email protected] of +32 3 286 80

Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief