De voordelen van digitale natives

06/06/2023
Auteur
Studaro
A SPACE FOR AMBITIOUS STUDENTS

De voordelen van digitale natives:

Hoe Gen Z de inkoop, supply chain en logistiek herdefinieert.

De afgelopen jaren hebben de inkoop, supply chain en logistieke sector ingrijpende veranderingen ondergaan die voornamelijk gedreven zijn door de vooruitgang in technologie. De opkomst van digitale tools en platforms heeft geleid tot een verhoogde efficiëntie, lagere kosten en een betere klantbeleving. Het is dan ook belangrijker dan ooit voor bedrijven om mensen in dienst te nemen die bedreven zijn in het navigeren van deze technologieën en ze gebruiken om de bedrijfsvoering te verbeteren. Hier komt Generatie Z in beeld.

Gen  Z, ook wel de iGeneratie of de digital natives genoemd, is de groep mensen geboren tussen +/- 1996 en 2012. Deze generatie is opgegroeid omringd door technologie, waardoor ze zeer bedreven zijn in het gebruik van digitale tools en platforms. Terwijl ze de arbeidsmarkt betreden, brengen ze een unieke set vaardigheden en perspectieven met zich mee die de inkoop, supply chain en logistieke sector ten goede kunnen komen.

Digitale vaardigheden: de technologische bekwaamheid van Gen Z.

Een van de kenmerkende eigenschappen van Gen Z is hun comfort met technologie. Deze generatie is opgegroeid met het gebruik van smartphones, tablets en computers, waardoor ze zeer bedreven zijn in het gebruik van digitale tools en platforms. Ze zijn vertrouwd met sociale media, e-commerce platforms en andere digitale technologieën die steeds belangrijker worden in de supply chain en logistieke sector.

Deze digitale vaardigheden zijn een waardevol bezit in de moderne werkplek, waar bedrijven steeds afhankelijker worden van technologie om de bedrijfsvoering aan te drijven. De vertrouwdheid van Generatie Z met deze tools kan hen helpen om snel nieuwe software en systemen aan te leren, waardoor ze waardevolle aanwinsten zijn in de inkoop en logistieke sector.

Data-analyse: het benutten van de kracht van big data

Een gebied waar Gen Z’s digitale vaardigheden bijzonder waardevol kunnen zijn, is op het gebied van data-analyse. De supply chain en inkoopsector genereren enorme hoeveelheden data, die gebruikt kunnen worden om de bedrijfsvoering te optimaliseren en het bedrijf succesvol te maken. Het analyseren van deze data kan echter een complex en tijdrovend proces zijn.

De vertrouwdheid van Gen Z met digitale tools en platforms kan hen helpen om gegevens snel en effectief te analyseren. Ze zijn vertrouwd met software zoals Excel, SQL en Tableau, die veel gebruikt worden in data-analyse. Ze kunnen helpen bij het identificeren van gebieden waar automatisering kan worden geïntroduceerd, workflows ontwerpen die automatiseringstechnologieën omvatten en andere werknemers trainen in het effectief gebruik van deze tools.

De voordelen van digitale natives

E-commerce: Gen Z’s strategieën om te voldoen aan de eisen van de digitale marktplaats

Gen Z’s digitale vaardigheden zijn ook van grote waarde in de e-commerce sector. De opkomst van e-commerce heeft de inkoop-, supply chain- en logistieke industrie getransformeerd en nieuwe uitdagingen en kansen gecreëerd. Bedrijven die effectief kunnen navigeren in deze landschap zijn goed gepositioneerd voor succes.

Gen Z’s bekendheid met e-commerce platformen en social media kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Ze zijn goed uitgerust om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van e-commerce strategieën, het optimaliseren van digitale winkels en het creëren van boeiende sociale media inhoud die verkeer en verkopen genereert.

Tot slot ondergaat de inkoop-, supply chain- en logistieke industrie een digitale transformatie en bedrijven hebben werknemers nodig die effectief technologie kunnen inzetten om de bedrijfsvoering te verbeteren. Gen Z’s vaardigheden met digitale tools, frisse perspectieven en innovatieve benaderingen maken hen een waardevol bezit in deze sector. Door hun digitale vaardigheden te benutten, kunnen bedrijven profiteren van hun expertise op gebieden zoals data-analyse, automatisering en e-commerce en voorop blijven lopen in deze snel evoluerende industrie.

Leer alles over de voordelen van digital natives in je bedrijf door te connecteren met Studaro. Via studierelevante studentenjobs voor hoogopgeleide studenten en young grads, wordt de opportuniteit gecreëerd om de meest ambitieuze en geskillde starters van dat moment op te pikken en in te zetten op je vacatures voor 2, 3 of 4 dagen per week tot aan het moment van afstuderen. 

Ontdek Studaro. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief