De 10 hoogtepunten van het voorbije jaar

21/12/2023

Een opmerkelijk jaar en enthousiasme voor wat komt!

By Marc Slegers – Voorzitter SCM

Nu het jaar ten einde loopt, kijk ik met trots terug op de ongelofelijke reis die we als inkoop, supply chain & logistieke community gezamenlijk hebben gemaakt in 2023. Het was een jaar van groei, samenwerking en gedeelde successen met vele nieuwe initiatieven maar ook met uitdagingen. Uitdagingen waar we met een sterk team in 2024 aan blijven doorwerken ten goede van alle leden. Supply Chain Masters is dan ook een leden organisatie met in 2024 de focus op sterke content sessies!

Samen met jullie blik ik graag terug op wat voor mij de 10 hoogtepunten van het voorbije jaar waren:

 1. 25ste Dag van Supply Chain Masters
  Voor de eerste keer op een nieuwe locatie, de bosuil. Het was een top dag voor de inkoop, supply chain & logistieke community met vele kwalitatieve sprekers en meer dan 350 aanwezige supply chain masters!
 2. 18de Supply Chain Awards
  Samen met PICS Belgium hebben we opnieuw een fantastisch event neergezet waarbij de spotlight op innovatieve supply chain projecten en start-ups werd gezet. Proficiat aan alle winnaars!
 3. Supply Chain Masters Connect Sessies
  Deze spar sessies voor inkoop professionals werden zo gesmaakt dat er ook voor supply chain & logistieke professionals heel wat spar sessies zijn doorgegaan! Volgend jaar bouwen we hier samen verder aan en komen deze events dichterbij dan ooit. Meer daarover binnenkort.
 4. Captains of ESG event in Nieuwpoort
  High level sprekers rond ESG, een prachtige locatie én samen de zee op in magnifieke zeilboten: het captains of ESG event was de perfecte combo tussen kennis delen, netwerken en fun. We waren dan ook verheugd met de vele enthousiaste deelnemers! In 2024 het ideale teambuilding event voor uw inkoop, supply chain of logistics team!
 5. CinéConnect: Napoleon
  Nog maar enkele weken geleden zagen we meer dan 90 professionals terug voor een informeel gesmaakt netwerk moment gevolgd door de première van Napoleon. Fijn om zo veel gezichten in een ongedwongen sfeer terug te zien!
 6. Breakfast Session: Integrating Sustainability into Procurement & SC
  Onze ledenactiviteit i.s.m. KPMG gaf aan hoe iedereen wel op zoek is naar een goede flow voor ESG rapportering. Hoe hier mee om gaan komen we ook in 2024 nog op terug.
 7. Transport & Logistics Fair – Antwerpen
  Twee ochtend aan content sessies vulden we vanuit onze werkgroep Transport & Logistiek waarbij de focus lag op het delen van kennis en bijleren uit nieuwe initiatieven.
 8. Young Supply Chain Masters
  Onze groep jonge en leergierige end-to-end supply chain professionals zetten het voorbije jaar enkele succesvolle activiteiten op waaronder een bezoek aan Port of Antwerp i.s.m. Dow, Smurfit Kappa, bezoek aan Barry Callebaut,…
 9. Webinar: Het nieuwe verbintenissenrecht
  Samen met Forum Advocaten ondersteunden we onze leden in 2023 op vlak van nieuwe wijzigingen binnen de wetgeving en hoe hier mee om te gaan als inkoper. Voor 2024 staan er opnieuw een hele boel webinars op de agenda gratis voor leden.
 10. Lancering van de online “Member Zone”
  De lancering van onze online leden zone, slechts enkele maanden terug, is de start van het opzetten van een digitale omgeving waar in de toekomst nog meer kennis en informatie gedeeld kan worden met onze leden. Vandaag kan je hier als lid al terecht voor alle slides, opnames van webinars, die de voorbije jaren zijn doorgegaan!

 

Dit zijn natuurlijk maar enkele van onze activiteiten. Volgend jaar hebben we opnieuw een zeer uitgebreide agenda klaar staan. Deze zal eerstdaags met iedereen gedeeld worden.

Naast al onze zichtbare activiteiten werden er ook achter de schermen belangrijke stappen gezet om de community nog beter te ondersteunen.

We zijn, samen met onze opleidingspartners, ook dankbaar en blij dat we in 2023 zo veel cursisten mochten verwelkomen tijdens onze opleidingen. Op deze manier konden professionals binnen inkoop, supply chain & logistiek zich (al dan niet digitaal) beroepen op elkaars vakkennis en netwerk. In 2024 staan er enkele fantastische samenwerkingen op de planning waardoor het opleidingsaanbod nog beter zal aangepast zijn aan de noden van onze sectoren.

Onze organisatie wordt gedragen door vrijwillige professionals uit het end-to-end supply chain vak die vanuit onze werkgroepen toekijken op onze opleidingen, netwerk events en ledenactiviteiten. Supply Chain Masters wenst dan ook via deze weg al onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, doorzetting, moed en geloof in onze organisatie!

Fijne feestdagen & een gezond 2024!

Marc Slegers
Voorzitter Supply Chain Masters

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief