Bescherm uw activa

Powered by

Veiligheid op de werkplek: Bescherm uw activa

 

Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw werkplek zo veilig mogelijk is. Dit betekent dat u potentiële gevaren die van invloed kunnen zijn op de mensen op uw site of het gebouw zelf, moet beheersen of voorkomen. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw activa worden beschermd. In deze gids wordt bekeken wat dat betekent en hoe u er het beste voor kunt zorgen dat u een effectief beschermingsniveau biedt.

U kunt het volledige artikel lezen of naar een relevante sectie springen:

1. Bescherming van bedrijfsmiddelen: de basis begrijpen

2. Bescherming van uw machines: wat moet ik weten?

3. Bescherming van werkplekapparatuur: dingen veilig houden

4. Werkplekbescherming: zorg voor uw voorraad en goederen

 

1. Bescherming van activa op de werkplek | De basis begrijpen

Zodra de mensen op uw werkplek goed zijn beschermd en het gebouw is beschermd tegen mogelijke schade, is het belangrijk om rekening te houden met uw activa. Maar wat bedoelen we met de term ‘assets’?

 

Wat zijn werkplekactiva?

Activa verwijzen naar een verscheidenheid aan elementen op de werkplek die belangrijk zijn voor het bedrijf, maar het zijn geen werknemers of infrastructuur.Voorbeelden van activa zijn:

• Machines

• Apparatuur

• Bouwplaatsvoertuigen en andere hulpmiddelen voor materiaalbehandeling

• Voorraad en goederen

 

Waarom moeten we bedrijfsmiddelen beschermen?

Elk van deze activagroepen is belangrijk voor het succes van een bedrijf, dus het is essentieel dat werkgevers en het relevante gezondheids- en veiligheidspersoneel effectieve bescherming bieden.Als een van de items in de bovenstaande lijst beschadigd raakt door een arbeidsongeval, bestaat de kans dat dit gevolgen heeft voor het personeel of uw gebouw en infrastructuur. Schade aan activa zal waarschijnlijk de productie stopzetten of op zijn minst de productiviteit vertragen – en kan leiden tot verlies van financiën, hetzij door dure reparaties of, in het geval van voorraad en goederen, verloren of vertraagde bestellingen van klanten.

 

Hoe bescherm je activa in een fabriek of magazijn?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsmiddelen worden beschermd tegen ongewenste ongevallen en incidenten. Waaronder:

• Installeren van effectieve veiligheidssystemen op de werkplek

• Het creëren van strikte veiligheidsrichtlijnen voor het verplaatsen door en werken op een drukke locatie

• Het volgen van alle relevante gezondheids- en veiligheidsregelgeving en wetgeving

• Waar mogelijk activa onderhouden en repareren

• Effectieve training geven over het gebruik van machines en apparatuur

 

. Bescherming van uw machines | Wat moet ik weten?

Bescherm uw activa

Waarom moet u machines op de werkplek beschermen?

Machines zijn de motor die een fabriek draaiende houdt. Terwijl de machines draaien, kan de productie doorgaan en kunnen mensen blijven werken. Als een machine wordt beschadigd of vernietigd, bijvoorbeeld door een botsing met een voertuig op de bouwplaats, kan dit grotere gevolgen hebben dan alleen het repareren of vervangen van de machine. Schade aan uw machines kan aanzienlijke perioden van stilstand betekenen, niet alleen voor uw werknemers maar ook voor de productie. Als uw machines niet kunnen functioneren, zult u moeite hebben om bestellingen uit te voeren en deadlines te halen. Om nog maar te zwijgen over de risico’s voor werknemers die gepaard gaan met het gebruik van defecte of beschadigde machines. Daarom is het belangrijk dat u uw machines tegen schade beschermt. Door gevaren in een risicobeoordeling te identificeren, kunt u maatregelen nemen om incidenten te voorkomen en de kans op verstoring te verkleinen.

 

Hoe bescherm je machines?

Zoals hierboven vermeld, is een risicobeoordeling de ideale manier om potentiële gevaren op te sporen die van invloed kunnen zijn op uw machines of die mogelijk letsel of schade aan anderen in de faciliteit kunnen veroorzaken.De meest voorkomende soorten risico’s voor machines zijn onder meer:

• Zichtbare kabelgoten of transportbanden die kwetsbaar zijn voor terreinvoertuigen

• Onbeschermde bewegende delen die kunnen worden geraakt door vorkheftrucks of letsel kunnen veroorzaken

• Bedrading of extra componenten die struikelgevaar opleveren

• Machinezones die obstakels voor voetgangers en voertuigen veroorzaken

• Machines in de buurt van drukke voertuigroutes, onbeschermd door barriers

 

Zorg ervoor dat de machines correct zijn ingesteld

Zorg ervoor dat uw machines correct zijn ingesteld. Volg de richtlijnen van de fabrikant tijdens installatie en configuratie. Gebruik waar mogelijk vertrouwde monteurs of gespecialiseerde externe teams om ervoor te zorgen dat de machines voldoen aan de relevante specificaties. Als een machine niet goed is ingesteld, kan dit direct of verderop problemen veroorzaken, naarmate er meer problemen optreden met de prestaties. Door de fouten bij het instellen van een machine te minimaliseren, kunt u de hoeveelheid uitvaltijd die nodig is om deze later te repareren, verminderen.

 

Onderhoud de machines goed

Alle machines hebben de juiste zorg en onderhoud nodig. Dit kan zijn het regelmatig schoonmaken van uw machine, het vervangen van specifieke onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage of het uitvoeren van diagnostische tests om ervoor te zorgen dat het optimaal werkt. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te zien welke actie vereist is en hoe vaak dit nodig is. Als uw machine nog onder de garantie valt, kan de fabrikant regelmatige diensten van vertrouwde onderhoudsteams voorstellen. Als dit het geval is, is het een investering die de moeite waard is om topprestaties te behouden.

 

Bovendien stelt het u in staat om rekening te houden met specifieke perioden van geplande uitvaltijd en uw productieschema dienovereenkomstig aan te passen.

 

Machines beschermen tegen hun omgeving

Probeer tijdens uw risicobeoordeling gevallen te identificeren waarin de omgeving rond uw machines de prestaties kan beïnvloeden.

  • Worden er andere machines of apparatuur in de buurt gebruikt die een potentieel risico voor de machine kunnen vormen?
  • Is de machine op enigerlei wijze blootgesteld aan de elementen, d.w.z. in de buurt van een externe deuropening of raam?
  • Is er een deel van het gebouw dat onderhoud nodig heeft om te voorkomen dat ongewenste stoffen uw machines aantasten – d.w.z. lekken, dampen, zaagsel of ander vuil, enz.

 

Zodra u deze potentiële risicofactoren hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen met het implementeren van de nodige maatregelen om dat risico te verminderen. Dit kan betekenen dat u uw machines moet verplaatsen of de lay-out van uw site opnieuw moet configureren, maar vaak kunnen problemen worden voorkomen met kleine reparaties en onderhoud.

 

Machines beschermen tegen voertuigen op het terrein

Zoals vermeld in het gedeelte over de bescherming van mensen op de werkplek, komen ongevallen met voertuigen op het terrein, zoals vorkheftrucks en pallettrucks, maar al te vaak voor, vooral in zeer drukke faciliteiten. Stoten en stoten lijken vaak onbeduidend, maar ze kunnen ernstige schade aan machines veroorzaken, met nadelige gevolgen voor de bediening en prestaties.

 

Door de juiste beschermende veiligheidssystemen te installeren, kunt u het risico op dergelijke schade minimaliseren.

bescherm uw activa

Soorten veiligheidsbescherming voor machines zijn onder meer:Verkeersbarrières

Robuuste verkeersbarrièrebescherming is ideaal voor het afschermen van machines tegen botsingen met voertuigen. Barrières kunnen specifieke bescherming bieden aan kwetsbare delen van een machine of worden geconfigureerd om een ​​beschermende perimeter rond de werkruimte te bieden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de ‘afbuigzone’ – dit is de ruimte waarin een barrière zal vervormen wanneer deze wordt geraakt.

 

Effectief verkeersmanagement

Veiligheidsbarrières zijn ook effectief voor het optimaliseren van het verkeersbeheer op uw site. Verkeersbarrières kunnen worden gebruikt om duidelijke routes voor het verkeer te definiëren en tegelijkertijd voertuigen uit de buurt van machines en andere kwetsbare activa te houden.

Meer info : PAS13

 

Bolders

Als er geen ruimte is voor een volledig slagboomsysteem, kunnen bolders specifieke bescherming bieden aan kwetsbare delen van een machine, bijvoorbeeld wanneer de hoek van een machine een voertuigroute ontmoet. Bolders kunnen zware bescherming bieden tegen vorkheftrucks en andere grote voertuigen op het terrein zonder de toegang voor voetgangers of machinebedieners te belemmeren – in deze gevallen kunnen bolders een betere keuze zijn dan veiligheidsbarrières.Meer informatie: Bolders

 

3. Bescherming van werkplekapparatuur: apparatuur veilig houden

Gereedschappen en apparatuur zijn essentieel voor de dagelijkse werkzaamheden. Zonder hen zouden medewerkers hun werk en veiligheid niet goed kunnen uitoefenen. Daarom moeten werkgevers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle apparatuur ter plaatse veilig wordt opgeslagen en naar behoren wordt beschermd.

 

Onderhoud en service

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw apparatuur goed functioneert wanneer dat nodig is, anders loopt u het risico dat deze defect raakt. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het uitgevoerde werk, maar kan ook werknemers in gevaar brengen. Door goed voor de apparatuur te zorgen, kunt u extra incidenten voorkomen. Zorg ervoor dat u uw apparatuur goed onderhoudt en regelmatig onderhoudt volgens de richtlijnen van de fabrikant.

 

Opslag

De juiste opslag van apparatuur zorgt ervoor dat deze niet kwijtraakt, beschadigd raakt of gestolen wordt. Niet alle apparatuur hoeft aan het einde van de dienst te worden opgeborgen, maar waar mogelijk is het creëren van speciale opslagruimten een effectieve manier om werkruimten schoon te houden en apparatuur veilig te houden wanneer deze niet in gebruik is. Voor kleinere, draagbare apparatuur, zoals uitrustingsstukken en apparaten, kan het creëren van werkstations met georganiseerde ruimtes voor specifieke gereedschappen ervoor zorgen dat ze veilig worden bewaard en gemakkelijk te vinden zijn wanneer ze nodig zijn. Een effectieve strategie – en een die we gebruiken op de A-SAFE-fabrieksvloer – is het 5S-organisatiesysteem. Dit geeft prioriteit aan de organisatie van werkruimten om ervoor te zorgen dat taken efficiënter, effectiever en veiliger kunnen worden uitgevoerd.

 

Apparatuur upgraden

Hoewel het belangrijk is om uw apparatuur regelmatig te onderhouden en te onderhouden, komt er een moment dat het zinvol is om te upgraden naar een nieuwer model. Nieuwere versies van apparatuur zijn vaak efficiënter en kunnen nieuwe veiligheidsvoorzieningen bevatten die de gebruiker beter kunnen beschermen.

 

4. Werkplekbescherming: zorg voor uw voorraad en goederen

Het spreekt voor zich dat aandelen beschermd moeten worden. Het is waar uw werknemers uren mee bezig zijn geweest met het maken, verpakken en distribueren met klanten die afhankelijk zijn van het op tijd ontvangen van hun producten. Het laatste dat u nodig heeft, is dat een arbeidsongeval leidt tot beschadiging of vernietiging van waardevolle voorraden. Daarom is het belangrijk om de nodige bescherming te bieden:

 

Magazijnbescherming

Magazijnen worden gebruikt voor de opslag en organisatie van de voorraad, maar ook voor de opslag van fabricagematerialen en onderdelen. De opslag wordt geoptimaliseerd met behulp van magazijnstellingen, dit zijn grote industriële rekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat magazijnstellingen worden beschermd, omdat dit aanzienlijke schade kan veroorzaken als ze worden geraakt door voertuigen op het terrein. In veel ernstige gevallen kan een aanrijding resulteren in het instorten van de stelling en schade aan een grote hoeveelheid waardevolle voorraad. Maar zelfs kleine schokken kunnen de voorraad beschadigen en ertoe leiden dat de stelling in quarantaine wordt geplaatst terwijl de nodige reparaties worden uitgevoerd. Dit kan de productiviteit belemmeren en vertragingen veroorzaken bij bestellingen van klanten. Er is een reeks beschermende producten die kunnen worden gebruikt om uw stellingen en, op hun beurt, uw opgeslagen activa te beschermen.

 

Rekbeenbescherming

Beenbeschermers bieden een effectieve extra bescherming aan uw bagagedragerpoten in het geval van een aanrijding met een werfvoertuig. De beschermer fungeert als een buffer om stellingen te beschermen tegen krassen, slijtage en stoten, en absorbeert en buigt de kracht van de impact weg van de constructie. 

 

Rack end barrières

Deze werken op dezelfde manier als standaard verkeersbarrières door een robuuste bescherming te bieden tegen botsingen met voertuigen. Deze lage barrières zijn ideaal voor de verdediging tegen voertuigen op het terrein wanneer ze zich tussen de stellingen verplaatsen. Rekuiteinden zijn bijzonder kwetsbaar voor beschadiging omdat voertuigen die met vracht zijn beladen, ze kunnen vastklikken bij het draaien in de smalle gangpaden.Kom meer te weten: Aanrijdbeveiliging van stellingen

 

Bescherming tegen voertuigvorken

Aangezien vorkheftrucks worden gebruikt om de voorraad op magazijnstellingen te stapelen en te ordenen, is het belangrijk om te verdedigen tegen voertuigvorken. Voertuigvorken kunnen de voorraad zelf of de magazijnstellingen beschadigen als een chauffeur niet voorzichtig is of niet de ruimte heeft om effectief te manoeuvreren. Vorkbarrières met een laag niveau worden vaak gebruikt in combinatie met vorkhefbomen om te voorkomen dat vorken onder de barrière door bewegen.

 

Technologie voor rackbeveiliging

Een relatief nieuw gebied in de wereld van veiligheid op de werkplek, maar het is nu mogelijk om te investeren in software die niet alleen schade aan magazijnstellingen kan detecteren, maar ook live, up-to-date rapporten over de veiligheid van uw stellingen kan leveren. A-SAFE heeft RackEye gemaakt, een rackmonitoringsysteem dat updates rechtstreeks naar uw telefoon kan sturen, zodat u kwetsbare delen van uw magazijn kunt identificeren.Meer informatie: RackEye rackbewakingssysteem

 

Barrières en bescherming op hoog niveau

In gebieden waar voorraad en goederen worden gestapeld zonder behulp van stellingen, is bescherming op hoog niveau ongelooflijk belangrijk. Hoogtebarrières bieden twee toepassingen: goederen kunnen hoger worden gestapeld als ze veilig zijn vastgezet – kantelbarrières helpen om deze gestapelde goederen te scheiden en vast te houden. Bovendien bieden de barrièrestructuren ook een effectieve bescherming tegen vallende goederen, waardoor de kans op letsel aan nabijgelegen voetgangers, machines en voertuigen wordt voorkomen.

Voor meer informatie over de soorten magazijnbeveiligingen, lees : Soorten magazijnstellingenbeveiliging

In drukke industriegebieden is het van cruciaal belang dat u erop kunt vertrouwen dat uw voorraad goed is beschermd tegen ongevallen en schade. Bij A-SAFE bieden we een reeks veiligheidsmaatregelen voor magazijnen en locaties voor magazijnstellingen en goederenopslag op hoog niveau. Ons team kan u helpen de juiste oplossingen voor uw behoeften te vinden – neem gewoon contact met ons op.Neem contact op

 

Activa beschermen | Een samenvatting

Zodra u er zeker van kunt zijn dat uw personeel en het gebouw zelf worden beschermd, staan ​​de bedrijfsmiddelen op de volgende lijst. Zoals in dit artikel is onderzocht, omvat deze term alles, van voorraad en goederen tot machines en uitrusting. Daarom is het essentieel om te kijken naar de juiste niveaus van bescherming die u nodig heeft voor uw hele site om ervoor te zorgen dat de productie niet wordt stopgezet of verminderd in het geval van een ongeval en dat uw waardevolle voorraad wordt beschermd om ervoor te zorgen dat u de bestellingen van klanten kunt uitvoeren. Door onderzoek en inzichten van verschillende fabrikanten kunt u zich wapenen met de informatie die u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

 

6 tekenen dat uw faciliteit een veiligheidsupdate nodig heeft

PAS 13: Inzicht in de regelgeving rond veiligheidsbarrières

PAS 13 wordt beschouwd als de ultieme richtlijn voor aanrijdbeveiligingen. We hebben deze gids gemaakt om u te helpen PAS 13 te begrijpen en hoe deze u kan helpen.

Gerelateerde events

No data was found
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief