Cross Docking

Wat is crossdocking – Het concept en de definitie begrijpen

Snelheid en productiviteit van een supply chain is een belangrijke groeifactor geworden voor organisaties. Crossdocking is slechts één strategie die kan worden geïmplementeerd om een ​​concurrentievoordeel te behalen. Op de juiste manier en onder de juiste omstandigheden geïmplementeerd, kan crossdocking aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie en afhandelingstijden opleveren.

 

Wat is crossdocking?

Cross docking is een logistieke procedure waarbij producten van een leverancier of fabriek direct worden gedistribueerd naar een klant of winkelketen met minimale tot geen verwerkings- of opslagtijd. Crossdocking vindt plaats in een distributiedockingterminal; meestal bestaande uit vrachtwagens en dockdeuren aan twee (inkomende en uitgaande) zijden met minimale opslagruimte. De naam ‘cross docking’ verklaart het proces van het ontvangen van producten via een inkomend dok en vervolgens over het dok naar het uitgaande transportdok.

 

Cross-docking

Simpel gezegd, inkomende producten komen aan via transport zoals vrachtwagens/trailers en worden toegewezen aan een ontvangstdok aan één kant van de ‘cross dock’-terminal. Zodra het inkomende transport is aangemeerd, kunnen de producten direct of indirect naar de uitgaande bestemmingen worden verplaatst; ze kunnen worden gelost, gesorteerd en gescreend om hun eindbestemmingen te identificeren. Nadat ze zijn gesorteerd, worden de producten via een vorkheftruck, transportband, pallettruck of ander transportmiddel aan de andere kant van de ‘cross dock’-terminal verplaatst naar hun beoogde uitgaande dock. Als het uitgaande transport is geladen, kunnen de producten hun weg naar de klant vinden. Wanneer wordt crossdocking toegepast?

 

Het proces van crossdocking is niet geschikt voor elke magazijnbehoefte, daarom is het belangrijk om een ​​weloverwogen beslissing te nemen of crossdocking de productiviteit, kosten en klanttevredenheid voor uw specifieke bedrijf zal verhogen. Cross docking kan de supply chain vooruit helpen voor een verscheidenheid aan specifieke producten. Ten eerste kunnen niet-geconserveerde of temperatuurgecontroleerde artikelen zoals voedsel die zo snel mogelijk moeten worden vervoerd, profiteren van dit proces. Bovendien kunnen reeds verpakte en gesorteerde producten die klaar zijn voor transport naar een bepaalde klant een sneller en efficiënter proces worden door cross docking. Enkele van de belangrijkste redenen waarom crossdocking wordt geïmplementeerd, is om: Een centrale locatie te bieden waar producten moeten worden gesorteerd en soortgelijke producten kunnen worden gecombineerd om op de meest productieve en snelste manier op meerdere bestemmingen te worden afgeleverd. Dit proces kan worden omschreven als “hub and spoke” Combineer tal van kleinere productladingen in één transportmethode om transportkosten te besparen. Dit proces kan worden omschreven als ‘consolidatieregelingen’. Splits grote productladingen op in kleinere ladingen voor transport om een ​​eenvoudiger leveringsproces aan de klant te creëren. Dit proces kan worden omschreven als ‘deconsolidatieregelingen’. Hopelijk helpt deze blog je bij het begrijpen van het concept van cross-docking en waarom het wordt geïmplementeerd in een supply chain-proces van een organisatie. In het volgende deel van deze blog worden de voor- en nadelen van crossdocking beschreven voor een beter begrip van dit proces.

Tail spend management

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Dummy Insight 1

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Gerelateerde events

Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief