Bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Powered by

 

Veiligheid op de werkplek: bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Als het gaat om veiligheid op de werkplek, ligt de eerste verantwoordelijkheid van werkgevers bij hun personeel, maar als werknemers eenmaal effectief zijn beschermd, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke risico’s voor de werkplekinfrastructuur. Deze gids biedt basisinformatie over wat nodig is om uw gebouw en milieu te beschermen.

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

U kunt het volledige artikel lezen of naar een relevante sectie springen:

1. Bescherming van de werkplekinfrastructuur: de basis begrijpen

2. Gevaren op de werkplek beheersen: hoe u schade aan uw gebouw kunt minimaliseren?

3. Veiligheidssystemen voor infrastructuur vinden: wat moet ik doen?

 

1. Bescherming werkplekinfrastructuur | De basis begrijpen

Het is gemakkelijk om infrastructuur over het hoofd te zien als het gaat om gezondheid en veiligheid, maar het negeren van incidenten waarbij structurele elementen van het gebouw als risico worden geplaatst, kan leiden tot problemen op de lange termijn. Grote hoeveelheden autoverkeer kunnen delen van gebouwen kwetsbaar maken voor schokken of slijtage. Na verloop van tijd kan deze opgebouwde schade ernstige gevolgen gaan hebben voor de structurele integriteit van die gebouwen.Kleine stoten en krassen lijken misschien onbeduidend, maar ze kunnen in de loop van de tijd oplopen tot meer substantiële schade. Gebouwen zijn gebouwd om lang mee te gaan, maar ze kunnen mislukken. Als ze dat doen, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

 

Wat betekent infrastructuur?

Als we het hebben over infrastructuur in de context van een werkplek, verwijst het naar de fundamentele elementen van een werkplek die het mogelijk maken om goed te functioneren. Dit betekent:• Gebouwen• Muren en structurele steunen• Wegen en vloeroppervlakken• Voedingen – elektriciteits-, gas-, olie- en watersystemen• Communicatienetwerken – telefoonlijnen, internet en computersystemen

 

Kwetsbare delen van een gebouw

Als het gaat om gebouwen en constructieve elementen van een werkplek, zijn er veel kwetsbare plekken in een fabrieks- of magazijngebouw. Het is belangrijk om deze zo vroeg mogelijk te identificeren.

Enkele voorbeelden zijn:

• Muren en gangen

• Snelloopdeuren

• Hoeken

• Deuropeningen

• Kolommen en pilaren

• Laadkades

 

Wat moet een werkgever doen om werkplekken veilig te houden?

Als het gaat om uw werkplek, is het belangrijk dat deze goed wordt beschermd. Werkgevers zijn wettelijk verplicht kantoren en voorzieningen op een bepaald niveau te houden.

Dit bevat:

• Ervoor zorgen dat het gebouw in goede staat verkeert

• Zorgen voor een veilige en comfortabele werkomgeving

• Zorg dragen voor apparatuur zodat deze efficiënt werkt

• Ervoor zorgen dat trappen, gangen en buitenruimtes goed verlicht zijn

• Een combinatie van natuurlijk licht (waar mogelijk) en lokale verlichting voor werkplekken

• Het corrigeren van gevaarlijke defecten en het verminderen van het risico op ongevallen of letsel

• Zorgen voor effectieve veiligheidsbarrières en hekken om personeel en bedrijfsmiddelen te beschermen

• Ervoor zorgen dat de site toegankelijk is voor mensen en voertuigen en dat ze zich er veilig kunnen verplaatsen

• Veiligheidsglas plaatsen waar het nodig is

• Ervoor zorgen dat vloeren, trappen en gangen vrij zijn van obstakels en struikelgevaar

• Onderhouden van buitenroutes en verwijderen van gevaren bij slecht weer, zoals ijs, sneeuw, ander vuil

• Waar nodig zorgen voor effectieve drainage

 

Hoe identificeer ik de risico’s voor mijn gebouw en infrastructuur?

Een grondige risicobeoordeling zou veel van de kwetsbare gebieden binnen een faciliteit moeten identificeren, inclusief gebieden met een bijzonder risico op herhaalde incidenten, zoals smalle voertuigroutes of drukke zones met een verhoogd risico op botsingen met voertuigen.  Het is belangrijk om te begrijpen wat wordt bedoeld met werkplekinfrastructuur, omdat dit u kan helpen om de juiste soorten bescherming beter te identificeren. Bij A-SAFE kunnen we u helpen het juiste type bescherming voor uw site te vinden door een gratis, gedetailleerd site-onderzoek te bieden om uw behoeften te beoordelen. Praat met een lid van ons team om persoonlijk of op afstand een afspraak te maken.Neem contact op

 

2. Soorten bescherming van de werkplekinfrastructuur | Hoe u schade aan uw gebouw kunt minimaliseren?

Er zijn meerdere veiligheidssystemen beschikbaar die een hoog niveau van bescherming bieden voor uw gebouwen en infrastructuur. Deze zijn vaak specifiek gemaakt voor bepaalde kwetsbare gebieden.

De soorten infrastructuurbescherming omvatten:

  • Muurbescherming
  • Hoekbescherming
  • Deuropeningsbeveiliging
  • Kolom- en pilaarbescherming
  • Specifieke milieubescherming – koude opslag, servicewerf, luchthavens, parkeergarages

 

Muurbescherming

Muren lijken misschien niet bijzonder gevoelig voor schade, maar zelfs kleine schokken kunnen extra risico’s voor mensen opleveren. De structurele integriteit kan zelfs in gevaar komen als ze worden blootgesteld aan herhaalde incidenten. Hoewel slijtage en krassen op muren misschien maar klein zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke problemen die ze kunnen veroorzaken.

 

Afbrokkelend metselwerk en pleisterwerk maken schoonmaken en hygiëne moeilijker, terwijl grotere stukken puin een struikelgevaar kunnen vormen. Bovendien kan het resulterende overtollige stof irritatie en ziekte veroorzaken bij mensen met allergieën. Het is ook de moeite waard om de aanvullende gevolgen van dergelijke schade te overwegen. Muren die herhaaldelijk worden geraakt, moeten vaker worden gerepareerd of onderhouden om verdere aantasting te voorkomen. Dit onderhoud kan betekenen dat delen van een locatie moeten worden stilgelegd of niet meer werken totdat de reparaties zijn voltooid. Deze noodzakelijke uitvaltijd kan een grote impact hebben op de productie.

 

Muurbeschermers, schilden en buffers zijn een snelle en effectieve manier om muren te beschermen tegen ongewenste stootschade. Hoewel de kosten van deze bescherming zullen variëren, is het de moeite waard om te overwegen hoe effectief deze is, aangezien producten die een langere levensduur hebben, minder onderhoud vergen.

Leer meer: muur bescherming

Hoekbescherming

Wandhoeken in uw bedrijf kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor schade, vooral in drukke gebieden waar vorkheftrucks, zijladers en andere materiaalbehandelingsapparatuur bijzonder actief zijn. Hoekschade kan ernstige verzwakking van de structurele integriteit van gebouwen veroorzaken, dus het is belangrijk om ze waar mogelijk te beschermen.Hoekbeschermers werken op dezelfde manier als muurbeschermers, maar bieden bescherming vanuit twee hoeken. Voor gebieden waar grotere voertuigen in gebruik zijn, heeft u mogelijk zware bescherming nodig. In dit geval kunnen bolders een robuuster verdedigingsniveau bieden voor hoeken.Verkeersbarrières kunnen ook worden gebruikt om botsingen weg te leiden uit hoeken en kunnen zelfs worden geconfigureerd in trechterformaties om het voertuigverkeer weg te leiden van kwetsbare gebieden.

Meer informatie: Hoekbeschermers

Meer informatie: Bolders

 

Deuropening bescherming

Net als bij hoeken kunnen deuropeningen ook zeer kwetsbaar zijn voor schokken van voertuigen en andere apparatuur. Schade aan de deuropening is vooral gevaarlijk bij dragende of dragende muren. Als de schade ernstig genoeg is, kan dit zelfs de structurele integriteit van het gebouw in gevaar brengen. Het gebruik van bolders en verkeersbarrières om deuropeningen te beschermen is een ongelooflijk effectieve manier om ongewenste schade te voorkomen. Trechterformaties van verkeersbarrières zorgen ervoor dat voertuigen gemakkelijk door deuropeningen kunnen gaan zonder dicht langs deurranden te gaan. Een ander gevaar waar u op moet letten, is de toegang voor machines voor materiaalbehandeling, zoals vorkheftrucks. Wanneer ze in bedrijf zijn en een last dragen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de hoogte van de vorken en de lading niet hoger zijn dan de hoogte van de deuropening. Als ze dat wel doen, kan dit niet alleen schade aan de deuropening veroorzaken, maar ook de bestuurder van het voertuig, voetgangers in de buurt en de lading zelf ernstig in gevaar brengen.Hoogtebegrenzers zijn een goede manier om de bovenkant van de deuropeningen te beschermen tegen ongewenste stoten. Het is ook mogelijk om hoogtebegrenzers met audio- en visuele indicatoren aan te schaffen om voertuigbestuurders te waarschuwen wanneer ze te dichtbij komen.

Meer informatie: Hoogtebegrenzers

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Kolom- en pilaarbescherming

Steunkolommen en pilaren behoren tot de meest kwetsbare delen van de constructie van een gebouw. Als op zichzelf staande constructies die vaak regelmatig door een faciliteit worden geplaatst, is de kans groot dat ze worden geraakt door machines, voertuigen of andere substantiële krachten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed worden beschermd. Kolom- en pilaarbescherming zijn essentieel en bieden de nodige bescherming tegen voertuigen op het terrein en andere ongewenste effecten. Ideaal is een bescherming die de kracht van een impact absorbeert en verdrijft. Sommige stapelbare soorten bescherming kunnen zelfs op maat worden geconfigureerd om kolommen van verschillende breedtes, vormen en hoogtes te beschermen.In gebieden waar grote voertuigen actief zijn, hebt u mogelijk zware bescherming nodig. In dit geval kunnen robuuste configuraties van verkeersbarrières extra bescherming bieden voor structurele posten.

Meer informatie: Kolombarrières  

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Specifieke bescherming van het infrastructuurmilieu

Verschillende industrieën vereisen soorten bescherming die specifiek zijn voor hun omgeving. Hoewel de vereisten per bedrijfstak aanzienlijk kunnen verschillen, zijn enkele van de belangrijkste soorten omgevingsspecifieke bescherming waar u op moet letten:

 

Koude opslag bescherming

Deze bescherming kan dezelfde vorm aannemen als veel van de hierboven genoemde producten. Bolders, voetgangersbarrières, verkeersbarrières en hoogtebegrenzers kunnen allemaal een effectieve bescherming bieden in koelopslagfaciliteiten; ze moeten echter zo zijn ontworpen dat ze effectief kunnen werken bij lagere temperaturen.De koudere temperaturen die nodig zijn om de voorraad in koelruimten te bewaren, kunnen een negatief effect hebben op conventionele veiligheidssystemen, waardoor hun structuren verzwakken, ze broos worden en vatbaar zijn voor falen tijdens een botsing.Veiligheidsoplossingen die zijn ontworpen om de temperaturen in koelcellen aan te kunnen, zijn perfect voor het bieden van hetzelfde beschermingsniveau als standaard veiligheidssystemen, terwijl ze vaak ook extra hygiënische voordelen bieden die geschikt zijn voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Meer informatie: Bescherming tegen koude opslag

 

Servicewerf en dokbescherming

Voor distributie- en logistieke bedrijven kan er ongelooflijk veel activiteit zijn op hun servicewerven en bij laadperrons. Daarom is extra bescherming nodig om te voorkomen dat er ongewenste schade aan deze vitale infrastructuur ontstaat.Bolders, dokwalsen, trailerplaten, hoogtebegrenzers en vrachtwagenstops kunnen allemaal een waardevolle verdediging bieden tegen grote gelede voertuigen. Dokpoorten kunnen de nodige bescherming bieden voor dokken en laadperrons, terwijl werknemers ook de toegang tot de site kunnen controleren.

 

Luchthavenbescherming

Luchthavens bieden een unieke werkomgeving die specifieke bescherming nodig heeft. Drukke luchthavenfaciliteiten zoals de bagageafhandelingsruimten, de hal en het platform bevatten een breed scala aan voertuigen en voetgangers – het zijn niet alleen vakantiegangers en vliegtuigen, maar ook de arbeiders, verschillende bagagekarren en vrachtwagens en onderhoudsteams die allemaal op plaats. Aangezien luchthavens onderworpen zijn aan strikte veiligheidsvoorschriften, is het essentieel dat ze de nodige beveiligingen ter plaatse hebben om het risico op ongevallen of schade aan infrastructuur te minimaliseren. Er is een reeks specifieke verkeersbarrières voor luchthavens die zijn ontworpen om de kracht van zwaardere voertuigen te weerstaan, zoals volgeladen bagagekarren. Daarnaast is er een verscheidenheid aan kolombeschermers en barrières die grote constructies, zoals schijnwerpers, kunnen beschermen tegen ongewenste stoten.

Meer informatie: Luchthavenbeveiliging

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Parkeerbeveiliging

Parkeergarages zijn een ander deel van een faciliteit dat goed moet worden beschermd. Het spreekt voor zich, vooral bij grotere bedrijven, dat parkeergarages veel verkeer ervaren. Daarom moeten er verkeersbarrières worden geïnstalleerd om de schade aan infrastructuur en voertuigen van werknemers tot een minimum te beperken. Veel van deze beveiligingen hoeven niet industrieel sterk te zijn, maar bepaalde sectoren hebben openbare parkeerplaatsen, wat betekent dat er altijd veel auto’s en voetgangers op het terrein zijn. Het is daarom belangrijk dat een effectieve parkeerbeveiliging wordt geboden in omgevingen zoals:

• Luchthavens

•Winkelcentra

• Ziekenhuizen

• Parkeergarages met meerdere verdiepingen

Verkeersbarrières zijn beschikbaar op verschillende hoogtes om muren en constructies op verschillende niveaus te beschermen, draaipoorten bieden de noodzakelijke toegang voor voetgangers, terwijl bolders kunnen helpen om zowel mensen als constructies te beschermen in scherpe bochten en krappe hoeken. Er zijn ook een aantal parkeerspecifieke beveiligingen, zoals anti-klimbarrières en anti-klimgaas, die het risico verminderen dat mensen snelkoppelingen nemen of kinderen die op de rails klimmen en op het pad van auto’s vallen.

Meer informatie: Parkeerbeveiliging

 

Nu u op de hoogte bent van de verschillende soorten werkplekbescherming, is het gemakkelijker om te begrijpen welke producten en systemen u het beste kunnen helpen. Praat met een lid van het A-SAFE-team om meer te weten te komen over ons assortiment geavanceerde polymeerveiligheidssystemen en de beschermingsniveaus die ze kunnen bieden.Neem contact op

 

 

3. Veiligheidssystemen voor infrastructuur vinden | Wat moet ik doen?

Het vinden van de juiste veiligheidssystemen kan enige tijd duren, maar als u eenmaal de kwetsbare delen van uw site hebt geïdentificeerd, is het eenvoudig om uw opties te verfijnen. In deze sectie zullen we kijken naar de juiste manier om uw behoeften te evalueren.

 

Een risicobeoordeling uitvoeren

Het eerste dat u kunt doen om te begrijpen welke systemen nodig zijn om uw infrastructuur te beschermen, is het uitvoeren van een grondige risicobeoordeling van uw site. Als u begrijpt welke delen van uw site het meest kwetsbaar zijn, kunt u beginnen met het plannen van de beveiligingen die u nodig hebt.Reis door uw faciliteit op zoek naar elementen van uw gebouw die tekenen van slijtage vertonen – dit zijn de gebieden die gevoelig zijn voor schokken van voertuigen en daarom het meest bescherming nodig hebben. Andere goede manieren om risico’s en gevaren te identificeren zijn onder meer:

• Tijdens drukke bedrijfsuren de locatie bekijken om te zien waar het risico wordt vergroot

• Praten met werknemers om hun problemen te begrijpen

• Ongevallen- en incidentlogboeken bekijken om veelvoorkomende voorvallen te vinden 

 

Begrijp uw budget

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat uw budget is voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Door dit vroeg te identificeren, kunt u zich gaan concentreren op de producten die het meest nodig zijn. Het kan zijn dat u geen vast budget heeft voor veiligheidsuitrusting, maar dat u toestemming moet vragen aan het hogere management. Als dit het geval is, moet u mogelijk meerdere versies van voorgestelde investeringsplannen opstellen, die verschillende beschermingsniveaus laten zien en de risico’s die door elk kunnen worden beheerst. Op die manier kan het management zien hoe meer investeringen kunnen leiden tot een veiligere en productievere werkplek.

Het is niet altijd mogelijk om alle fondsen die nodig zijn voor veiligheidssystemen toe te wijzen, vooral in bedrijven met een lage omzet en winst. Dit is echter geen excuus om niet te investeren in de nodige bescherming. Het betekent echter wel dat het belangrijk is om te zoeken naar manieren om de behoefte aan financiële investeringen te minimaliseren. Het kan zijn dat bepaalde kwetsbare constructies beter kunnen worden vermeden door terreinvoertuigen door betere verkeersbeheersmaatregelen. Dit kan het creëren van eenrichtingssystemen of roosters zijn die bepalen hoeveel voertuigen op een bepaald moment in een bepaald gebied in gebruik zijn. Door deze relatief eenvoudige en goedkope maatregelen te vinden, kunt u een groter deel van uw budget besteden aan gebieden die daadwerkelijke investeringen nodig hebben.

 

Onderzoek leveranciers van veiligheidssystemen

Er zijn verschillende fabrikanten en leveranciers van veiligheidssystemen beschikbaar, dus het is belangrijk om het nodige onderzoek te doen. Dit zal u helpen om de juiste soorten bescherming voor uw faciliteit te identificeren en om te begrijpen welke bedrijven een goede staat van dienst hebben.Het is ook belangrijk om te overwegen:

• Producten die zijn goedgekeurd door vertrouwde autoriteiten en testinstanties

• De relevante veiligheidsnormen voor verschillende soorten werkplekbescherming

• Fabrikanten die voldoen aan deze normen en voorschriften

• Getuigenissen, beoordelingen en casestudy’s van tevreden klanten

• Leveranciers die aanvullende site-enquêtes en beoordelingen kunnen leveren

 

Veiligheidssysteem installeren

Veel industriële faciliteiten hebben hun eigen interne onderhoudsteams, als dit het geval is, heeft u misschien alles wat u nodig heeft om nieuwe veiligheidssystemen op de juiste manier te installeren. Veiligheidsfabrikanten moeten gedetailleerde instructies voor installatie verstrekken, mogelijk zelfs instructievideo’s, om ervoor te zorgen dat uw bescherming zo effectief mogelijk is. Sommige leveranciers hebben hun eigen installatieteams en waar mogelijk is het het beste om hun vaardigheden te gebruiken, aangezien zij deze producten als geen ander kennen. Dit betekent dat ze deze producten gegarandeerd correct installeren om het meest effectieve beschermingsniveau te bieden.Informeer naar de installatie bij uw leveranciers om te zien welke diensten zij kunnen bieden. A-SAFE is ’s werelds toonaangevende fabrikant van industriële veiligheidsbescherming op de werkplek. Met een reeks systemen die zijn goedgekeurd door TÜV Nord en voldoen aan de relevante regelgeving, kunnen we de fabrieks- en magazijninfrastructuur effectief beschermen. We kunnen u helpen bij het identificeren van de potentiële risico’s ter plaatse en onze installatieteams kunnen ervoor zorgen dat uw gebouw goed wordt beschermd. Praat met een lid van ons team om meer te weten te komen over onze onderzoeken ter plaatse en op afstand, evenals over onze bekroonde veiligheidsproducten.

 

Bescherming van de werkplekinfrastructuur | Een samenvatting

Het is van cruciaal belang om de infrastructuur van de werkplek te beschermen. Dit minimaliseert niet alleen de schade aan constructies, oppervlakken en belangrijke stroomvoorzieningen, maar vermindert ook de risico’s voor uw personeel en waardevolle activa. We hopen dat onze gids u enkele nuttige overwegingen heeft gegeven, zodat u kunt beginnen met het implementeren van effectieve veiligheidsmaatregelen ter plaatse. Bij A-SAFE kunnen we u helpen uw gebouwen en infrastructuur te beschermen met een reeks toonaangevende veiligheidssystemen van polymeer. Wat uw behoeften ook zijn, van kolom- en hoekbescherming tot de veiligheid van onderhoudsterreinen en verkeersbarrières, wij kunnen u helpen. Onze aanrijdbeveiligingen zijn gecertificeerd door TÜV Nord en voldoen aan PAS 13. Neem contact op met een lid van ons team om erachter te komen hoe we u kunnen helpen. E-mail ons op info@asafe.be

6 tekenen dat uw faciliteit een veiligheidsupdate nodig heeft

PAS 13: Inzicht in de regelgeving rond veiligheidsbarrières

PAS 13 wordt beschouwd als de ultieme richtlijn voor aanrijdbeveiligingen. We hebben deze gids gemaakt om u te helpen PAS 13 te begrijpen en hoe deze u kan helpen.

Gerelateerde events

No data was found
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief