Source-to-Pay

Powered by

Wat is Source-to-Pay? 

 

Source-to-Pay, meestal aangeduid als S2P, is het end-to-end proces en de stappen die organisaties doorlopen om goederen of diensten in te kopen, te bestellen en te betalen.

Een volledig S2P-proces omvat alle stappen van het procure- to- pay proces, maar met toevoeging van strategische sourcing en leveranciersselectie aan de voorkant van dit proces (= Source-to- Contract), wat ervoor zorgt dat je 100% zicht hebt op de spend vanaf leveranciers onboarding.

 

De volledige Source-to-Pay proces flow

McKinsey&Company stelt dat een volledig S2P-systeem gewoonlijk uit de volgende fasen bestaat:

Source-to-Pay

Wanneer je de gehele source-to-pay cyclus automatiseert en stroomlijnt krijg je zichtbaarheid over het gehele proces inclusief 100% van de leveranciers & uitgaven. Automatisatie van het proces zorgt voor duidelijkheid en transparantie waardoor je procurement kosten verlagen en je kansen op besparingen beter kan detecteren en uitwerken. Lees hier meer over de voordelen van Source-to-Pay Automation.

 

Kenmerken van Source-to-Pay Automation

Een volledige source-to-pay automatiseringsoplossing biedt een breed scala aan functionaliteiten voor sourcing, inkoop en crediteurenadministratie, waaronder de volgende:

  • Strategische inkoop en Contract Lifecycle Management (CLM) om relaties met leveranciers en onderhandelingsfasen te ondersteunen.
  • Elektronische inkoop ter ondersteuning van het genereren en goedkeuren van inkoopaanvragen ter ondersteuning van het bestellen van goederen en diensten.
  • Mogelijkheid om inkooporders (PO’s) te genereren en door te sturen naar leveranciers.
  • Ontvangst van facturen, vergelijken/valideren van PO’s met facturen en workflows voor de afhandeling van uitzonderingen op facturen en facturen die niet op PO’s zijn gebaseerd.
  • Verwerking en afstemming van betalingen, beheer van vroegbetaalkortingen en optimalisatie van werkkapitaal.
  • Beheer van leveranciersinformatie (SIM) om inzicht te krijgen in de achtergrond en stabiliteit van leveranciers en het risico van de toeleveringsketen te minimaliseren.

Wie op zoek is naar oplossingen voor automatisatie van hun Source- to Pay process kijkt best naar partners zoals Basware.

In onze insights bespreken we alle inzichten en updates rond het thema.

Insights

Voordelen van Source-to-Pay automation

De voordelen van Source-to-Pay automation.

Het grootste voordeel van Source- to- Pay automatisering is de
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief