VIB, Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek, was een onafhankelijke netwerkorganisatie voor inkoop-, logistiek- en supply chain-professionals die opgericht werd in 1981 door een groep enthousiastelingen. Zo was VIB het eerste lid van de European Logistics Association en mocht het enkele van de grootste bedrijven van Vlaamstalig België tot haar leden rekenen.

Bijna 40 jaar lang gaf VIB aan inkoop-, logistiek- en supply chain-professionals de gelegenheid hun netwerk uit te bouwen met collega’s uit hetzelfde vakgebied om kennis en ervaringen te delen. Dit tijdens talrijke ledenactiviteiten en grootse events zoals de Supply Chain Award, Procurement Award en Dag van Inkoop & Supply Chain.

Maar daar stopte het niet. Bij VIB geloofde men sterk dat inkoop en supply chain management drivers zijn voor innovatie, groei en efficiëntie van een bedrijf. Het was dan ook hun missie om deze functies te ondersteunen via een breed aanbod van professionele opleidingen en seminars die voortdurend up-to-date werden gehouden aan de hand van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en veranderende opleidingsbehoeften.

Op 1 januari 2021 fuseerde VIB met OTM Belgian’s Shippers Council. De fusie kwam voort uit een groot geloof in de end-to-end supply chain. De grenzen tussen inkoop, logistiek en supply chain worden steeds vager. Dit zorgt voor een heel nieuwe vraagstelling bij onze leden. Op deze vraagstelling willen we met Supply Chain Masters een antwoord geven.