Terugblik op de Supply Chain Awards 2022

21/11/2022

Op 17 november hebben Supply Chain Masters en PICS Belgium voor de 17de keer de supply chain awards uitgereikt voor beste supply chain project van het jaar gekozen door de jury, supply chain project van het jaar gekozen door het publiek en de prijs voor startup van het jaar. In de Event Lounge te Schaarbeek hebben 4 finalisten & startups naar de prestigieuze titels meegedongen. De vier uiteenlopende projecten brengen stuk voor stuk een sterk en inspirerend verhaal & de startups geven een frisse blik op de toekomst & wat vandaag al mogelijk is in de wondere wereld van de supply chain.


Nagenieten van de Supply Chain Awards of de sfeer opsnuiven? Ontdek hieronder alle foto’s!

Inspirerende projecten & startups

In het begin van de avond konden alle aanwezigen kennis maken met de door de jury geselecteerde finalisten voor de Supply Chain Project of the Year Award:

 

Supply Chain Awards 2022

De jury beloonde het sterke COVID-19 Vaccination campaign Flanders project van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid met de prestigieuze Supply Chain Project of the Year Award.
Eind 2020, werd er beslist dat de verantwoordelijkheid om de interfederale vaccinatie strategie te operationaliseren bij de gewesten lag. De interfederale vaccinatie taks force tekende de strategische lijnen uit en de gewesten vertaalden deze strategie in een werkbaar operationeel & logistiek model.
De supply chain was op dit moment, eind 2020 nog niet gedefinieerd. Er waren alleen vage beloftes over leveringen van enkele potentiële leveranciers. Daarom was het belangrijk om de volledige logistieke keten van 0 uit te tekenen. De logistieke flow die ontzettend snel uitgetekend werd verzekerde Vlaanderen van een plek in de wereldtop van de COVID vaccinatie verdeling.

 

Na een nek aan nek race gaf het publiek de Audience Prize aan Stanley Black & Decker & Peripass voor het project Autonomous Yard operations, the road to onsite visibility & operational excellence.
Stanley Black & Decker Tessenderlo is het Europese distributiecentrum van de Stanley Black & Decker Group. Op het 65.000 m² grote terrein van Stanley Black & Decker in Tessenderlo zijn de laad- en loskades een drukke hub. Om een goed zicht te krijgen op alle vrachtwagenbewegingen, schakelde Stanley Black & Decker de hulp in van Yard Enabler Peripass. Het mooie resultaat is een beter zicht op alles wat er op de logistieke site gebeurt en een vlottere doorstroming van de voertuigen op de werf. Stanley Black & Decker gebruikt het Peripass-platform voor het eenvoudig afroepen van vrachtwagens en om realtime inzicht te krijgen in alle logistieke activiteiten en voertuigen op het terrein en om de communicatie met internationale vrachtwagenchauffeurs te vergemakkelijken. Tot slot worden ook de planning en taken van magazijnmedewerkers en beveiliging beheerd in de mobiele Peripass Yard Operator App.

 

Start-Ups in de spotlight

Er werd ook veel tijd voorzien om te leren van de genomineerde startups en om nieuwe inzichten en technologieën in de picture te zetten.  De genomineerde startups waren:

 

Alle info omtrent de startups: https://www.supplychainawards.be/en/finalists

 

De Jury & het publiek verkozen Dockflow tot startup of te Year 2022!
Het eerste Logistics Enablement platform ter wereld dat expeditie teams in staat stelt efficiënter en prettiger te werken, zodat een bedrijf betere service kan verlenen aan klanten en het bedrijf zich kan richten op zinvolle taken. Logistieke teams worden geconfronteerd met een ongekende werkdruk. Handmatige controles en het bijhouden van ETA’s in een spreadsheet behoren tot het verleden – tijd kan beter productief worden besteed: Dockflow neemt dan het zware werk over.

 

De Supply Chain Community verzamelde voor een top avond vol inspiratie & netwerking!

Met meer dan 285 aanwezigen was de 17de editie van de Supply Chain Awards een groot succes.
Aan meer dan 34 tafels genoten de aanwezigen van de award show van een heerlijke maaltijd.
Na twee jaar afwezigheid van de Supply Chain Awards vanwege covid-19 was het weerzien van de community eens zo fijn. We kijken dan ook uit naar de editie van volgend jaar!

Supply Chain Award 2022 – November 17 – Event Lounge Brussel

Supply Chain Awards 2022

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief