Supply Chain Masters & Studaro bieden een oplossing voor ’the War for Talent’!

Studaro

Supply Chain Masters sprak met Jelle Van Impe (Studaro) over de voordelen van het aannemen van hoger opgeleide studenten voor een studie gerelateerde studenten job binnen een bedrijf.

 

 

 

 

 

 

Vertel ons, Jelle. Wat doet Studaro juist?

Studaro zorgt ervoor dat ambitieuze hoger opgeleide binnen- én buitenlandse studenten tijdens hun studies reeds ervaring kunnen opdoen én hun skills in de praktijk kunnen omzetten in een studie-relevante studenten job om zo hun talenten te ontwikkelen nog voor ze de arbeidsmarkt betreden. Ook na hun studies begeleiden we hen verder naar hun eerste werkervaring die aanleunt bij hun skills. Concreet wil dat zeggen dat studenten in een logistieke, aankoop & supply chain richting hun kennis kunnen toepassen tijdens een studenten job.

Waarom zou een bedrijf een student aannemen?

Studenten hebben zoveel kwaliteiten die onbenut blijven tijdens hun studie carrière waardoor ze interessante perspectieven kunnen bieden aan bedrijven. De contracten zijn flexibel opgesteld en de administratie wordt afgehandeld door ons. Een bedrijf treft ook voordeel bij een student gezien de lagere acquisitie. Kortom is de ‘war for talent’ een probleem waar Studaro i.s.m. Supply Chain Masters dé oplossing voor biedt.
Belangrijk om te weten is dat wij ook niet samenwerken met de ‘klassieke’ student zoals iedereen die kent. Wij focussen ons op kandidaten die al een bepaalde skillset hebben, een markt maturiteit meedragen en zelfs al een stukje ervaring hebben op de arbeidsmarkt.

Is het mogelijk om de studenten meteen aan te nemen van zodra zij afstuderen?

Ja natuurlijk, graag zelfs! Daar draait het nu nét om. Als organisatie kan je zo de kandidaten reeds binden aan de organisatie alvorens ze afstuderen. Zo heb je de opportuniteit om een vacature reeds in te vullen, sterk talent te binden aan de organisatie en collegialiteit alsook hen laten inleven in de company culture. Bovendien verzorgen wij alle administratie en uitbetalingen zodat de opstart vlot verloopt.

Als ik het goed begrepen heb, helpen jullie net afgestudeerden ook aan een eerste job?

Ja dat klopt! Studaro werkt niet alleen samen met studenten maar ook met net afgestudeerden bij het zoeken van een starter job. In de meeste gevallen wordt de werknemer dan na enkele maanden vast in dienst genomen, aldus een job met doorgroeimogelijkheden.

Studaro SCM

Op welke studierichtingen wordt er gefocust?

In het algemeen wordt de focus gelegd op hoogopgeleide studenten. Hoewel we breed mikken, merken we op dat IT, ingenieurswetenschappen, Accounting/Finance en digitale marketing studierichtingen zijn waar er enorm veel vraag naar is. Uiteraard gaan we ook breder dan dit. Zo focussen we ook op business development profielen, supply chain/logistieke masters, bachelors en meer.

Bieden jullie enkel zomerjobs aan of ook doorheen het jaar?

We bieden beide type jobs aan, maar de meeste kandidaten werken doorheen het academiejaar. De student werkt doorgaans gemiddeld 3 dagen per week gedurende het gehele jaar. Projecten van bepaalde duur zijn uiteraard ook mogelijk. Zo kan je gerust een young potential inschakelen voor 2-3 maanden zonder lange termijn verplichtingen.

Bieden jullie dan ook fulltime jobs aan?

Uiteraard is dit mogelijk! Heel wat van onze kandidaten kunnen als student ook 4-5 dagen per week werken. Wij passen ons aan aan de nood van het bedrijf. Zoals eerder vermeld werken wij niet zozeer met de klassieke student maar eerder met mensen die al een bewezen traject hebben afgelegd op de arbeidsmarkt en heel gemotiveerd zijn om hier weer op mee te draaien.

Waar willen jullie staan met Studaro binnen enkele jaren?

In 2025 willen we dat Studaro dé referentie en het kwaliteitslabel is in studie relevante studenten- en starterjobs in België. Dit op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en snelheid voor studenten, net afgestudeerden en klanten.

Op zoek naar hulp bij projecten door studenten met een Inkoop, Supply Chain of Logistieke skillset?

Contacteer ons nu voor meer informatie op info@supplychainmasters.be

 

Interview: Yannick Lafère i.o.v. Supply Chain Masters & Jelle Van Impe