Remant Cool Logistics breidt reeferexpertise uit naar Florida, USA

Cool Logistics

Remant Cool Logistics breidt reeferexpertise uit naar Florida, USA

 

 

 

 

 

 

 

Remant Cool Logistics is binnen Remant Groep gespecialiseerd in transport en logistiek van diepgevroren, verse en gekoelde producten. In 10 jaar bouwde het bedrijf een ruime expertise op in voeding en perishables, met een sterke focus op Noord-Amerika. Een vestiging in de USA kon niet uitblijven. Voortaan zal Remant Cool Logistics zijn klanten bedienen vanuit de vestigingen in België, Nederland én Florida.

Peter Van den Broeck, director Remant Cool Logistics:

“Remant Cool Logistics heeft een aanzienlijk volume op de Trans-Atlantische markt. Onze Transport Architecten beschikken over de kennis van toelaatbare gewichten, douanetransacties, reglementeringen, certificering en andere specificaties van cold chain transport in de regio. Dankzij onze aanwezigheid in de VS kunnen we onze klanten voortaan nog sneller helpen.
Het team in Florida heeft een betrouwbaar netwerk en communiceert vlot met lokale contacten bij rederijen, transporteurs … Zo kunnen we de ladingen van onze klanten nauwgezet van deur tot deur opvolgen. Dankzij onze collega’s ter plaatse is het tijdsverschil tussen België en de USA niet langer een vertragende factor. Ter plaatse zal Steve Winters het team managen en de lijnen uitzetten. Hij legt met zijn jarenlange ervaring voor ons de brug tussen de EU en USA. Samen met Steve en het team bouwen we onze ambities in de Noord-Amerikaanse voedingslogistiek uit.
Remant Cool Logistics USA koos met de uitvalbasis in Florida voor een strategische ligging nabij Port Everglades en Miami. Vanuit Centraal- en Zuid-Amerika is Florida tevens de toegangspoort tot de USA.”

 

Bron: Remant.be, 26/05/2021