Waardering van goederen voor douane doeleinden

Douane Formaliteiten

Voor het correct bepalen van de rechten bij invoer is het belangrijk dat een correcte waarde voor de goederen wordt gehanteerd. Maar wat is de waarde van goederen voor douanedoeleinden?

Opleidingsduur

01/02/2024

Locatie

Hotel Van Der Valk, Gent-Nazareth

Lesgever

BCCL

Gemiddelde score

NIEUW!

Doelgroep

Administratieve medewerkers en leidinggevenden uit transport, expeditie en logistieke afdelingen verantwoordelijk voor het beheer van goederenstroom uit de industrie en dienstverlenende logistieke bedrijven.

Praktisch

Programma

Voor het correct bepalen van de rechten bij invoer is het belangrijk dat een correcte waarde voor de goederen wordt gehanteerd. Maar wat is de waarde van goederen voor douanedoeleinden?

Al te vaak wordt verkeerdelijk de factuurprijs zonder meer gehanteerd, zonder rekening te houden met de geldende beperkingen, verplichtingen tot bijtelling of mogelijkheden tot vermindering. En wat moet u als onderneming doen indien er geen bruikbare verkoopprijs voor de goederen beschikbaar is, of wanneer uw klant u vraagt een zogenaamde pro-forma factuur op te stellen?

 

Tijdens deze opleiding komen de diverse regels en methodes die spelen bij de berekening van de waarde voor douanedoeleinden, zowel bij invoer als bij uitvoer, aan bod.

Op het programma staan onder meer:

· Verplichtingen van de aangever

· Waarde en het Enig document

· Vaststellen van de douanewaarde

· De transactiewaarde

· Overige methoden voor vaststelling van de Douanewaarde

· Bijzondere gevallen zoals retourzendingen, samples, etc.

· Link met transfer pricing

· De aangifte DV1

Een vraag over dit programma?

Heb je twijfels over welke opleiding het beste past bij jouw ervaring? Wil je de in-house mogelijkheden voor een opleiding bekijken? Of heb je een andere vraag over ons opleidingsaanbod?

Neem dan contact op met het Supply Chain Masters Office Team. Yannick, Kim en Marieke helpen je graag verder.

Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief