Werkplekbescherming: zorg voor uw voorraad en goederen

14/09/2022
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

Werkplekbescherming: zorg voor uw voorraad en goederen

 

Het spreekt voor zich dat aandelen beschermd moeten worden. Het is waar uw werknemers uren mee bezig zijn geweest met het maken, verpakken en distribueren met klanten die afhankelijk zijn van het op tijd ontvangen van hun producten. Het laatste dat u nodig heeft, is dat een arbeidsongeval leidt tot beschadiging of vernietiging van waardevolle voorraden. Daarom is het belangrijk om de nodige bescherming te bieden:

 

Magazijnbescherming

Magazijnen worden gebruikt voor de opslag en organisatie van de voorraad, maar ook voor de opslag van fabricagematerialen en onderdelen. De opslag wordt geoptimaliseerd met behulp van magazijnstellingen, dit zijn grote industriële rekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat magazijnstellingen worden beschermd, omdat dit aanzienlijke schade kan veroorzaken als ze worden geraakt door voertuigen op het terrein. In veel ernstige gevallen kan een aanrijding resulteren in het instorten van de stelling en schade aan een grote hoeveelheid waardevolle voorraad. Maar zelfs kleine schokken kunnen de voorraad beschadigen en ertoe leiden dat de stelling in quarantaine wordt geplaatst terwijl de nodige reparaties worden uitgevoerd. Dit kan de productiviteit belemmeren en vertragingen veroorzaken bij bestellingen van klanten. Er is een reeks beschermende producten die kunnen worden gebruikt om uw stellingen en, op hun beurt, uw opgeslagen activa te beschermen.

 voorraad en goederen

 

Rekbeenbescherming

Beenbeschermers bieden een effectieve extra bescherming aan uw bagagedragerpoten in het geval van een aanrijding met een werfvoertuig. De beschermer fungeert als een buffer om stellingen te beschermen tegen krassen, slijtage en stoten, en absorbeert en buigt de kracht van de impact weg van de constructie. 

 

 

 

Rack end barrières

Deze werken op dezelfde manier als standaard verkeersbarrières door een robuuste bescherming te bieden tegen botsingen met voertuigen. Deze lage barrières zijn ideaal voor de verdediging tegen voertuigen op het terrein wanneer ze zich tussen de stellingen verplaatsen. Rekuiteinden zijn bijzonder kwetsbaar voor beschadiging omdat voertuigen die met vracht zijn beladen, ze kunnen vastklikken bij het draaien in de smalle gangpaden.Kom meer te weten: Aanrijdbeveiliging van stellingen

 

Bescherming tegen voertuigvorken

Aangezien vorkheftrucks worden gebruikt om de voorraad op magazijnstellingen te stapelen en te ordenen, is het belangrijk om te verdedigen tegen voertuigvorken. Voertuigvorken kunnen de voorraad zelf of de magazijnstellingen beschadigen als een chauffeur niet voorzichtig is of niet de ruimte heeft om effectief te manoeuvreren. Vorkbarrières met een laag niveau worden vaak gebruikt in combinatie met vorkhefbomen om te voorkomen dat vorken onder de barrière door bewegen.

 

Technologie voor rackbeveiliging

Een relatief nieuw gebied in de wereld van veiligheid op de werkplek, maar het is nu mogelijk om te investeren in software die niet alleen schade aan magazijnstellingen kan detecteren, maar ook live, up-to-date rapporten over de veiligheid van uw stellingen kan leveren. A-SAFE heeft RackEye gemaakt, een rackmonitoringsysteem dat updates rechtstreeks naar uw telefoon kan sturen, zodat u kwetsbare delen van uw magazijn kunt identificeren.Meer informatie: RackEye rackbewakingssysteem

 

Barrières en bescherming op hoog niveau

In gebieden waar voorraad en goederen worden gestapeld zonder behulp van stellingen, is bescherming op hoog niveau ongelooflijk belangrijk. Hoogtebarrières bieden twee toepassingen: goederen kunnen hoger worden gestapeld als ze veilig zijn vastgezet – kantelbarrières helpen om deze gestapelde goederen te scheiden en vast te houden. Bovendien bieden de barrièrestructuren ook een effectieve bescherming tegen vallende goederen, waardoor de kans op letsel aan nabijgelegen voetgangers, machines en voertuigen wordt voorkomen.

Voor meer informatie over de soorten magazijnbeveiligingen, lees : Soorten magazijnstellingenbeveiliging

In drukke industriegebieden is het van cruciaal belang dat u erop kunt vertrouwen dat uw voorraad goed is beschermd tegen ongevallen en schade. Bij A-SAFE bieden we een reeks veiligheidsmaatregelen voor magazijnen en locaties voor magazijnstellingen en goederenopslag op hoog niveau. Ons team kan u helpen de juiste oplossingen voor uw behoeften te vinden – neem gewoon contact met ons op. Neem contact op

 

Meer weten? Lees verder:

Bescherming van activa op de werkplek | De basis begrijpen

Bescherming van uw machines| Wat moet ik weten?

Bescherming van werkplekapparatuur: apparatuur veilig houden

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief