Veiligheidssystemen voor infrastructuur vinden | Wat moet ik doen?

14/09/2022
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

Veiligheidssystemen voor infrastructuur vinden | Wat moet ik doen?

 

Het vinden van de juiste veiligheidssystemen kan enige tijd duren, maar als u eenmaal de kwetsbare delen van uw site hebt geïdentificeerd, is het eenvoudig om uw opties te verfijnen. In deze sectie zullen we kijken naar de juiste manier om uw behoeften te evalueren.

 

Een risicobeoordeling uitvoeren

Het eerste dat u kunt doen om te begrijpen welke systemen nodig zijn om uw infrastructuur te beschermen, is het uitvoeren van een grondige risicobeoordeling van uw site. Als u begrijpt welke delen van uw site het meest kwetsbaar zijn, kunt u beginnen met het plannen van de beveiligingen die u nodig hebt.Reis door uw faciliteit op zoek naar elementen van uw gebouw die tekenen van slijtage vertonen – dit zijn de gebieden die gevoelig zijn voor schokken van voertuigen en daarom het meest bescherming nodig hebben. Andere goede manieren om risico’s en gevaren te identificeren zijn onder meer:

• Tijdens drukke bedrijfsuren de locatie bekijken om te zien waar het risico wordt vergroot

• Praten met werknemers om hun problemen te begrijpen

• Ongevallen- en incidentlogboeken bekijken om veelvoorkomende voorvallen te vinden 

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Begrijp uw budget

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat uw budget is voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Door dit vroeg te identificeren, kunt u zich gaan concentreren op de producten die het meest nodig zijn. Het kan zijn dat u geen vast budget heeft voor veiligheidsuitrusting, maar dat u toestemming moet vragen aan het hogere management. Als dit het geval is, moet u mogelijk meerdere versies van voorgestelde investeringsplannen opstellen, die verschillende beschermingsniveaus laten zien en de risico’s die door elk kunnen worden beheerst. Op die manier kan het management zien hoe meer investeringen kunnen leiden tot een veiligere en productievere werkplek.

Het is niet altijd mogelijk om alle fondsen die nodig zijn voor veiligheidssystemen toe te wijzen, vooral in bedrijven met een lage omzet en winst. Dit is echter geen excuus om niet te investeren in de nodige bescherming. Het betekent echter wel dat het belangrijk is om te zoeken naar manieren om de behoefte aan financiële investeringen te minimaliseren. Het kan zijn dat bepaalde kwetsbare constructies beter kunnen worden vermeden door terreinvoertuigen door betere verkeersbeheersmaatregelen. Dit kan het creëren van eenrichtingssystemen of roosters zijn die bepalen hoeveel voertuigen op een bepaald moment in een bepaald gebied in gebruik zijn. Door deze relatief eenvoudige en goedkope maatregelen te vinden, kunt u een groter deel van uw budget besteden aan gebieden die daadwerkelijke investeringen nodig hebben.

 

Onderzoek leveranciers van veiligheidssystemen

Er zijn verschillende fabrikanten en leveranciers van veiligheidssystemen beschikbaar, dus het is belangrijk om het nodige onderzoek te doen. Dit zal u helpen om de juiste soorten bescherming voor uw faciliteit te identificeren en om te begrijpen welke bedrijven een goede staat van dienst hebben.Het is ook belangrijk om te overwegen:

• Producten die zijn goedgekeurd door vertrouwde autoriteiten en testinstanties

• De relevante veiligheidsnormen voor verschillende soorten werkplekbescherming

• Fabrikanten die voldoen aan deze normen en voorschriften

• Getuigenissen, beoordelingen en casestudy’s van tevreden klanten

• Leveranciers die aanvullende site-enquêtes en beoordelingen kunnen leveren

 

Veiligheidssysteem installeren

Veel industriële faciliteiten hebben hun eigen interne onderhoudsteams, als dit het geval is, heeft u misschien alles wat u nodig heeft om nieuwe veiligheidssystemen op de juiste manier te installeren. Veiligheidsfabrikanten moeten gedetailleerde instructies voor installatie verstrekken, mogelijk zelfs instructievideo’s, om ervoor te zorgen dat uw bescherming zo effectief mogelijk is. Sommige leveranciers hebben hun eigen installatieteams en waar mogelijk is het het beste om hun vaardigheden te gebruiken, aangezien zij deze producten als geen ander kennen. Dit betekent dat ze deze producten gegarandeerd correct installeren om het meest effectieve beschermingsniveau te bieden.Informeer naar de installatie bij uw leveranciers om te zien welke diensten zij kunnen bieden. A-SAFE is ’s werelds toonaangevende fabrikant van industriële veiligheidsbescherming op de werkplek. Met een reeks systemen die zijn goedgekeurd door TÜV Nord en voldoen aan de relevante regelgeving, kunnen we de fabrieks- en magazijninfrastructuur effectief beschermen. We kunnen u helpen bij het identificeren van de potentiële risico’s ter plaatse en onze installatieteams kunnen ervoor zorgen dat uw gebouw goed wordt beschermd. Praat met een lid van ons team om meer te weten te komen over onze onderzoeken ter plaatse en op afstand, evenals over onze bekroonde veiligheidsproducten.

Voor meer informatie lees ook:

Bescherming van de werkplekinfrastructuur: de basis begrijpen

Gevaren op de werkplek beheersen: hoe u schade aan uw gebouw kunt minimaliseren?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief