Soorten bescherming van de werkplekinfrastructuur

14/09/2022
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

Soorten bescherming van de werkplekinfrastructuur | Hoe u schade aan uw gebouw kunt minimaliseren?

Er zijn meerdere veiligheidssystemen beschikbaar die een hoog niveau van bescherming bieden voor uw gebouwen en infrastructuur. Deze zijn vaak specifiek gemaakt voor bepaalde kwetsbare gebieden.

Soorten bescherming van de werkplekinfrastructuur

De soorten infrastructuurbescherming omvatten:

  • Muurbescherming
  • Hoekbescherming
  • Deuropeningsbeveiliging
  • Kolom- en pilaarbescherming
  • Specifieke milieubescherming – koude opslag, servicewerf, luchthavens, parkeergarages

 

Muurbescherming

Muren lijken misschien niet bijzonder gevoelig voor schade, maar zelfs kleine schokken kunnen extra risico’s voor mensen opleveren. De structurele integriteit kan zelfs in gevaar komen als ze worden blootgesteld aan herhaalde incidenten. Hoewel slijtage en krassen op muren misschien maar klein zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke problemen die ze kunnen veroorzaken.

Afbrokkelend metselwerk en pleisterwerk maken schoonmaken en hygiëne moeilijker, terwijl grotere stukken puin een struikelgevaar kunnen vormen. Bovendien kan het resulterende overtollige stof irritatie en ziekte veroorzaken bij mensen met allergieën. Het is ook de moeite waard om de aanvullende gevolgen van dergelijke schade te overwegen. Muren die herhaaldelijk worden geraakt, moeten vaker worden gerepareerd of onderhouden om verdere aantasting te voorkomen. Dit onderhoud kan betekenen dat delen van een locatie moeten worden stilgelegd of niet meer werken totdat de reparaties zijn voltooid. Deze noodzakelijke uitvaltijd kan een grote impact hebben op de productie.

Muurbeschermers, schilden en buffers zijn een snelle en effectieve manier om muren te beschermen tegen ongewenste stootschade. Hoewel de kosten van deze bescherming zullen variëren, is het de moeite waard om te overwegen hoe effectief deze is, aangezien producten die een langere levensduur hebben, minder onderhoud vergen.

Leer meer: muur bescherming

Hoekbescherming

Wandhoeken in uw bedrijf kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor schade, vooral in drukke gebieden waar vorkheftrucks, zijladers en andere materiaalbehandelingsapparatuur bijzonder actief zijn. Hoekschade kan ernstige verzwakking van de structurele integriteit van gebouwen veroorzaken, dus het is belangrijk om ze waar mogelijk te beschermen.Hoekbeschermers werken op dezelfde manier als muurbeschermers, maar bieden bescherming vanuit twee hoeken. Voor gebieden waar grotere voertuigen in gebruik zijn, heeft u mogelijk zware bescherming nodig. In dit geval kunnen bolders een robuuster verdedigingsniveau bieden voor hoeken.Verkeersbarrières kunnen ook worden gebruikt om botsingen weg te leiden uit hoeken en kunnen zelfs worden geconfigureerd in trechterformaties om het voertuigverkeer weg te leiden van kwetsbare gebieden.

Meer informatie: Hoekbeschermers

Meer informatie: Bolders

 

Deuropening bescherming

Net als bij hoeken kunnen deuropeningen ook zeer kwetsbaar zijn voor schokken van voertuigen en andere apparatuur. Schade aan de deuropening is vooral gevaarlijk bij dragende of dragende muren. Als de schade ernstig genoeg is, kan dit zelfs de structurele integriteit van het gebouw in gevaar brengen. Het gebruik van bolders en verkeersbarrières om deuropeningen te beschermen is een ongelooflijk effectieve manier om ongewenste schade te voorkomen. Trechterformaties van verkeersbarrières zorgen ervoor dat voertuigen gemakkelijk door deuropeningen kunnen gaan zonder dicht langs deurranden te gaan. Een ander gevaar waar u op moet letten, is de toegang voor machines voor materiaalbehandeling, zoals vorkheftrucks. Wanneer ze in bedrijf zijn en een last dragen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de hoogte van de vorken en de lading niet hoger zijn dan de hoogte van de deuropening. Als ze dat wel doen, kan dit niet alleen schade aan de deuropening veroorzaken, maar ook de bestuurder van het voertuig, voetgangers in de buurt en de lading zelf ernstig in gevaar brengen.Hoogtebegrenzers zijn een goede manier om de bovenkant van de deuropeningen te beschermen tegen ongewenste stoten. Het is ook mogelijk om hoogtebegrenzers met audio- en visuele indicatoren aan te schaffen om voertuigbestuurders te waarschuwen wanneer ze te dichtbij komen.

Meer informatie: Hoogtebegrenzers

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Kolom- en pilaarbescherming

Steunkolommen en pilaren behoren tot de meest kwetsbare delen van de constructie van een gebouw. Als op zichzelf staande constructies die vaak regelmatig door een faciliteit worden geplaatst, is de kans groot dat ze worden geraakt door machines, voertuigen of andere substantiële krachten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed worden beschermd. Kolom- en pilaarbescherming zijn essentieel en bieden de nodige bescherming tegen voertuigen op het terrein en andere ongewenste effecten. Ideaal is een bescherming die de kracht van een impact absorbeert en verdrijft. Sommige stapelbare soorten bescherming kunnen zelfs op maat worden geconfigureerd om kolommen van verschillende breedtes, vormen en hoogtes te beschermen.In gebieden waar grote voertuigen actief zijn, hebt u mogelijk zware bescherming nodig. In dit geval kunnen robuuste configuraties van verkeersbarrières extra bescherming bieden voor structurele posten.

Meer informatie: Kolombarrières  

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Specifieke bescherming van het infrastructuurmilieu

Verschillende industrieën vereisen soorten bescherming die specifiek zijn voor hun omgeving. Hoewel de vereisten per bedrijfstak aanzienlijk kunnen verschillen, zijn enkele van de belangrijkste soorten omgevingsspecifieke bescherming waar u op moet letten:

 

Koude opslag bescherming

Deze bescherming kan dezelfde vorm aannemen als veel van de hierboven genoemde producten. Bolders, voetgangersbarrières, verkeersbarrières en hoogtebegrenzers kunnen allemaal een effectieve bescherming bieden in koelopslagfaciliteiten; ze moeten echter zo zijn ontworpen dat ze effectief kunnen werken bij lagere temperaturen.De koudere temperaturen die nodig zijn om de voorraad in koelruimten te bewaren, kunnen een negatief effect hebben op conventionele veiligheidssystemen, waardoor hun structuren verzwakken, ze broos worden en vatbaar zijn voor falen tijdens een botsing.Veiligheidsoplossingen die zijn ontworpen om de temperaturen in koelcellen aan te kunnen, zijn perfect voor het bieden van hetzelfde beschermingsniveau als standaard veiligheidssystemen, terwijl ze vaak ook extra hygiënische voordelen bieden die geschikt zijn voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Meer informatie: Bescherming tegen koude opslag

 

Servicewerf en dokbescherming

Voor distributie- en logistieke bedrijven kan er ongelooflijk veel activiteit zijn op hun servicewerven en bij laadperrons. Daarom is extra bescherming nodig om te voorkomen dat er ongewenste schade aan deze vitale infrastructuur ontstaat.Bolders, dokwalsen, trailerplaten, hoogtebegrenzers en vrachtwagenstops kunnen allemaal een waardevolle verdediging bieden tegen grote gelede voertuigen. Dokpoorten kunnen de nodige bescherming bieden voor dokken en laadperrons, terwijl werknemers ook de toegang tot de site kunnen controleren.

 

Luchthavenbescherming

Luchthavens bieden een unieke werkomgeving die specifieke bescherming nodig heeft. Drukke luchthavenfaciliteiten zoals de bagageafhandelingsruimten, de hal en het platform bevatten een breed scala aan voertuigen en voetgangers – het zijn niet alleen vakantiegangers en vliegtuigen, maar ook de arbeiders, verschillende bagagekarren en vrachtwagens en onderhoudsteams die allemaal op plaats. Aangezien luchthavens onderworpen zijn aan strikte veiligheidsvoorschriften, is het essentieel dat ze de nodige beveiligingen ter plaatse hebben om het risico op ongevallen of schade aan infrastructuur te minimaliseren. Er is een reeks specifieke verkeersbarrières voor luchthavens die zijn ontworpen om de kracht van zwaardere voertuigen te weerstaan, zoals volgeladen bagagekarren. Daarnaast is er een verscheidenheid aan kolombeschermers en barrières die grote constructies, zoals schijnwerpers, kunnen beschermen tegen ongewenste stoten.

Meer informatie: Luchthavenbeveiliging

bescherming van infrastructuur, gebouwen en werkomgevingen

Parkeerbeveiliging

Parkeergarages zijn een ander deel van een faciliteit dat goed moet worden beschermd. Het spreekt voor zich, vooral bij grotere bedrijven, dat parkeergarages veel verkeer ervaren. Daarom moeten er verkeersbarrières worden geïnstalleerd om de schade aan infrastructuur en voertuigen van werknemers tot een minimum te beperken. Veel van deze beveiligingen hoeven niet industrieel sterk te zijn, maar bepaalde sectoren hebben openbare parkeerplaatsen, wat betekent dat er altijd veel auto’s en voetgangers op het terrein zijn. Het is daarom belangrijk dat een effectieve parkeerbeveiliging wordt geboden in omgevingen zoals:

• Luchthavens

•Winkelcentra

• Ziekenhuizen

• Parkeergarages met meerdere verdiepingen

Verkeersbarrières zijn beschikbaar op verschillende hoogtes om muren en constructies op verschillende niveaus te beschermen, draaipoorten bieden de noodzakelijke toegang voor voetgangers, terwijl bolders kunnen helpen om zowel mensen als constructies te beschermen in scherpe bochten en krappe hoeken. Er zijn ook een aantal parkeerspecifieke beveiligingen, zoals anti-klimbarrières en anti-klimgaas, die het risico verminderen dat mensen snelkoppelingen nemen of kinderen die op de rails klimmen en op het pad van auto’s vallen.

Meer informatie: Parkeerbeveiliging

 

Nu u op de hoogte bent van de verschillende soorten werkplekbescherming, is het gemakkelijker om te begrijpen welke producten en systemen u het beste kunnen helpen. Praat met een lid van het A-SAFE-team om meer te weten te komen over ons assortiment geavanceerde polymeerveiligheidssystemen en de beschermingsniveaus die ze kunnen bieden.Neem contact op

 

Voor meer informatie, lees ook:

Bescherming van de werkplekinfrastructuur: de basis begrijpen

Veiligheidssystemen voor infrastructuur vinden: wat moet ik doen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief