Bescherming van werkplekapparatuur: apparatuur veilig houden

14/09/2022
Auteur
A-SAFE
Veiligheidsoplossingen

Bescherming van werkplekapparatuur: apparatuur veilig houden

 

Gereedschappen en apparatuur zijn essentieel voor de dagelijkse werkzaamheden. Zonder hen zouden medewerkers hun werk en veiligheid niet goed kunnen uitoefenen. Daarom moeten werkgevers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze ter plaatse veilig wordt opgeslagen en naar behoren wordt beschermd.

 

apparatuur

Onderhoud en service

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw apparatuur goed functioneert wanneer dat nodig is, anders loopt u het risico dat deze defect raakt. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het uitgevoerde werk, maar kan ook werknemers in gevaar brengen. Door goed voor de apparatuur te zorgen, kunt u extra incidenten voorkomen. Zorg ervoor dat u uw apparatuur goed onderhoudt en regelmatig onderhoudt volgens de richtlijnen van de fabrikant.

 

Opslag

De juiste opslag zorgt ervoor dat deze niet kwijtraakt, beschadigd raakt of gestolen wordt. Niet alles hoeft aan het einde van de dienst te worden opgeborgen, maar waar mogelijk is het creëren van speciale opslagruimten een effectieve manier om werkruimten schoon te houden en apparatuur veilig te houden wanneer deze niet in gebruik is. Voor kleinere, draagbare apparatuur, zoals uitrustingsstukken en apparaten, kan het creëren van werkstations met georganiseerde ruimtes voor specifieke gereedschappen ervoor zorgen dat ze veilig worden bewaard en gemakkelijk te vinden zijn wanneer ze nodig zijn. Een effectieve strategie – en een die we gebruiken op de A-SAFE-fabrieksvloer – is het 5S-organisatiesysteem. Dit geeft prioriteit aan de organisatie van werkruimten om ervoor te zorgen dat taken efficiënter, effectiever en veiliger kunnen worden uitgevoerd.

 

Apparatuur upgraden

Hoewel het belangrijk is om uw apparatuur regelmatig te onderhouden en te onderhouden, komt er een moment dat het zinvol is om te upgraden naar een nieuwer model. Nieuwere versies van apparatuur zijn vaak efficiënter en kunnen nieuwe veiligheidsvoorzieningen bevatten die de gebruiker beter kunnen beschermen.

 

Meer weten? Lees verder:

Bescherming van activa op de werkplek | De basis begrijpen

Bescherming van uw machines| Wat moet ik weten?

Werkplekbescherming: zorg voor uw voorraad en goederen

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief