Happy 2023 Supply Chain Masters!

22/12/2022

Het gaat snel en het gaat goed!

Iets minder dan twee jaar geleden doopten VIB & OTM hun organisaties om tot Supply Chain Masters. Sindsdien zijn we zeer snel geëvolueerd van een peuter naar een flinke adolescent.

Na een moeilijke take-off in covid tijden waarbij we het fysieke aspect van het netwerken ontzettend misten, zijn we nu op “cruising speed“ aangekomen met tal van succesvolle events, ledenactiviteiten, nieuwe initiatieven, opleidingen en groei van onze organisatie.

Wat een positief jaar was 2022! Samen met jullie blik ik graag terug op wat voor mij de 10 hoogtepunten van het voorbije jaar waren:

 1. Dag van Supply Chain Masters
  Eindelijk terug genieten van deze vaste waarde in België. Het was een top dag voor de inkoop, supply chain & logistieke community met vele kwalitatieve sprekers en meer dan 400 aanwezige supply chain masters!
 2. Supply Chain Awards
  Na een pauze van 2 jaar hebben we samen met PICS Belgium opnieuw een fantastisch event neergezet waarbij de spotlight op innovatieve supply chain projecten en start-ups werd gezet.
 3. Supply Chain Masters After Work
  De eerste editie van de Supply Chain Masters After Work was een schot in de roos. Mekaar ontmoeten en bijpraten in een ongedwongen sfeer én een zicht krijgen op wat er op de agenda staat bij Supply Chain Masters. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie op 9 maart.
 4. Captains of E-mobility event in Nieuwpoort
  High level sprekers rond een actueel topic, een prachtige locatie én samen de zee op in magnifieke zeilboten: het captains of e-mobility event was de perfecte combo tussen kennis delen, netwerken en fun. We waren dan ook verheugd met de vele enthousiaste deelnemers! In 2023 misschien het ideale teambuilding event voor uw inkoop, supply chain of logistics team?
 5. Webinar Indexatie en prijsaanpassingen binnen een hyper inflatoire economie
  Het grote aantal deelnemers aan dit webinar bevestigde de nood aan informatie rond het zeer relevante topic. Op deze manier bieden we ondersteuning aan onze leden omtrent problemen waar ze mee geconfronteerd worden.
 6. Subcontractor Management Sessie
  Onze ledenactiviteit rond subcontractor management was erg interessant en de gedeelde inzichten zullen onze hele community ten goede komen.
 7. Inkoop Connect Sessies
  De Inkoop Connect Sessies, opgezet door onze werkgroep Inkoop, worden een vast moment voor professionals om binnen de community over hot topics te kunnen sparren. Onze missie om te inspireren, verbinden en trainen kwam daar mooi samen.
 8. Young Supply Chain Masters
  Onze groep jonge en leergierige end-to-end supply chain professionals zetten het voorbije jaar enkele succesvolle activiteiten op waaronder een bezoek aan H. Essers, XGO, Logiville,…
 9. Werkgroep Transport & Logistiek
  De werkgroep Transport & Logistiek organiseerde dit jaar enkele succesvolle content sessies op de Transport & Logistics Fair. Ze zet ook in op top visits zoals een bezoek aan MPET en ze behartigt dagdagelijks de belangen van de verladers.
 10. Lancering WIKI platform
  De lancering van ons WIKI platform, slechts enkele weken geleden, is de start van het opzetten van een digitale omgeving waar in de toekomst nog meer kennis en informatie gedeeld kan worden met onze leden.

Dit zijn natuurlijk maar enkele van onze activiteiten. Volgend jaar hebben we opnieuw een zeer uitgebreide agenda klaar staan. Deze zal eerstdaags met iedereen gedeeld worden.

Naast al onze zichtbare activiteiten werden er ook achter de schermen belangrijke stappen gezet om de community nog beter te ondersteunen:

 1. Digitalisering van onze werking en professionalisering van het kantoor
 2. Groei van onze kwalitatieve partnerships met meerwaarde voor onze leden
 3. Aanpassing van onze interne structuren
 4. Een zeer relevante en inzichtvolle strategische dag met een duidelijke lange termijn visie
 5. De voorbereidingen voor de heuse online “member zone” op de website die eind januari live gaat

We zijn, samen met onze opleidingspartners, ook dankbaar en blij dat we in 2022 zo veel cursisten mochten verwelkomen tijdens onze opleidingen. Op deze manier konden professionals binnen inkoop, supply chain & logistiek zich (al dan niet digitaal) beroepen op elkaars vakkennis en netwerk. In 2023 staan er enkele fantastische samenwerkingen op de planning waardoor het opleidingsaanbod nog beter zal aangepast zijn aan de noden van onze sectoren.

Onze organisatie wordt gedragen door vrijwillige professionals uit het end-to-end supply chain vak die vanuit onze werkgroepen toekijken op onze opleidingen, netwerk events en ledenactiviteiten. Supply Chain Masters wenst dan ook via deze weg al onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, doorzetting, moed en geloof in onze organisatie!

Fijne feestdagen & een gezond 2023!

Marc Slegers
Voorzitter Supply Chain Masters

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kennisdeling, netwerking, opleidingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief