‘Forbes 30 under 30 Europe’ de 4 Belgen op de lijst van 2021

 ‘Forbes 30 under 30 Europe’ de 4 Belgen op de lijst van 2021

4 Belgen behaalden dit jaar een plek op de ‘Europese Forbes 30 under 30‘-lijst. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes komt voor het 6de  jaar op rij met een lijst van 30 veelbelovende personen onder de 30. Dit jaar staan er maar liefst 4 Belgen op de lijst, maak hieronder kennis met de vier talenten van eigen bodem.

 

De zesde editie van Forbes 30 under 30 Europe verzamelde 300 visionairs uit 32 Europese landen. Het magazine zet jaarlijks jong talent, die uitblinken in hun eigen veld van expertise, in de spotlight. Zo bestaat er een aparte lijst voor Amerika, Azië, Europa en Afrika. De Europese lijst is opgedeeld in tien categorieën, waarin elk 30 kandidaten uitgekozen worden door een jury die verschilt per categorie. De volgende Belgen staan dit jaar op de lijst:

 

In de categorie Finance : Jacob Claerhout

Jacob is 25, woont momenteel in Parijs, maar is oorspronkelijk afkomstig uit ons land. Hij behaalde een master in wetenschap en management aan de KU Leuven. In juni 2020 richtte hij zijn eigen bedrijf, Merit, op. Merit is een beleggingsplatform waar aspirantbeleggers ervaring kunnen opdoen en feedback krijgen. Het doel van het platform is om beleggen en risicokapitaal toegankelijker te maken. Als lid van de LGBTQI+-gemeenschap wil Claerhout de beleggingswereld een beetje diverser maken.

In de categorie Entertainment : Marie Pierra Kakoma

“Mum I”m part of the Forbes under 30 list. Also I don’t know why Forbes exposed me like this and wrote my full real name but it’s ok though, it’s a cute ass long name” klonk het op 9 april op de instagram van de Belgisch – Congolese Marie Pierra Kakoma, gekend onder de artiestennaam Lous And The Yakuza. zij is een 24-jarige artieste die Franse pop en R&B- muziek brengt. Haar debuut album Gore, dat ze maakte in samenwerking met de Spaanse producer El Guincho,  kwam uit in oktober 2020. Ze behandelt thema’s als eenzaamheid en racisme alsook andere complexe emoties. De zangeres vertrouwde aan Forbes toe dat “de vlucht van haar familie naar België tijdens de oorlog in Congo in de jaren negentig haar gevormd heeft”, dit weerspiegelt zich in haar muziek.

Lous And The Yakuza heeft haar grootste fanbase in België en Frankrijk, maar ook daarnaast is zij niet onbekend. 3 maanden geleden zagen we haar optreden bij de Amerikaanse Jimmy Fallon show  en gaf kort daarna een Tiny Desk Concert bij NPR Music (Washington D.C).

In de categorie Social Impact : Jeroen Poels

Antwerpenaar Jeroen Poels is 26 jaar en staat op de 30 under 30 lijst in de categorie Social Impact.

“I’m SUPER thrilled to announce that Forbes under 30 selected me as one of their Forbes under 30 in the European category Social Impact 2021. I”m honored to share the ranks with the 29 other winners and all alumnus. Definitely a dream come true! ” deelde Jeroen mee op zijn instagram account. Jeroen kennen we als oprichter van Deltaworx, dat hij opstartte in 2012, toen hij nog tiener was.  We zagen hem vorig jaar in Jonge Wolven op VTM 2.  Jeroen helpt met Deltaworx jonge mensen aan jobs zodat ze hun CV en vaardigheden kunnen opbouwen. ” Studenten zijn ons product. Een erg goed product trouwens. Dan is het bijzonder nuttig dat ik die leeftijd nog niet ontgroeid ben”. Tot nu toe regelde het bedrijfje al 115.000 banen voor 880 klanten.

In de categorie Science & Healthcare : Ludovic Ampe

Ludovic Ampe is 29 jaar en komt uit Brussel. Hij is medeoprichter van Neuroventis.care, een bedrijf dat apps maakt om neurologische aandoeningen op te sporen. Dit kan gaan van migraine tot epilepsie. Meer dan 9.000 patiënten gebruiken de apps van het bedrijf. Het platform is ondertussen goedgekeurd als medisch hulpmiddel in Europa. Zijn droommentor zou Barack Obama zijn, vertelt Ampe aan Forbes.

Bron: Forbes

Vond je dit een interessant artikel? lees dan zeker ook Jonge Vlaamse ondernemers winnen Ocean Changemakers Challenge