Sprekers Plenaire sessie

JAN JAMBON

Jan Jambon is Minister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Buitenlandse Zaken, ICT en Digitalisering, Cultuur en Facility management.  In de vorige federale regering was hij gedurende 4 jaar Vice Premier en Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid. Voordien zetelde hij in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en was er gedurende 6 jaar ook Fractieleider voor de N-VA. Hij startte zijn carrière in de bedrijfswereld bij onder andere IBM, SD Worx en Bank Card Company.

TOM PALMAERTS

Tom Palmaerts is een trendwatcher, bekroonde keynote speaker, managing partner bij Trendwolves en auteur van verschillende boeken over de toekomst. Hij noemt zichzelf een futurist. Hij is geïnteresseerd in de denkwijze van jongeren. Hij reist al jarenlang de wereld rond met één doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.

JONATHAN BERTE

In het weekblad Knack noemen ze hem de Vlaamse Yuval Noah Harari, een collega van Telenet vond hem een groter genie dan Elon Musk.
Jonathan Berte, CEO en Founder van het technologiebedrijf Robovision, is een ondernemer, innovator en briljant spreker. Hij richtte zijn bedrijf op in 2008, en stuurt nu een team aan van 55 ingenieurs die goochelen met AI, Deep learning en neurale netwerken. Robovision ontwikkelt zelflerende robots voor bedrijven in Silicon Valley, algoritmes die beter kanker opsporen dan specialisten en veiligheidstechnologie voor de Nederlandse politie. Jonathan studeerde Toegepaste Fysica aan UGent en specialiseerde zich in Neurologie aan het Institute of Neuroinformatics (INI). Daar kreeg hij zijn passie voor Artificial Intelligence toen hij besefte wat een gigantische impact deze technologie kon bieden voor de maatschappij. Net als Harari heeft hij een visie op de toekomst, die hij reeds omzet in concrete toepassingen.

ROEL VAN DE WIELE

Roel Van De Wiele is sinds meer dan 25 jaar actief in Personal Coaching, Lezingen en Trainingen omtrent Leiderschap, Verkoop, Communicatie en Management. Hij is gastdocent bij verscheidene Business Schools en universiteiten, zowel in België als in Nederland. Zijn interactieve, ad rem en humoristische uiteenzettingen, mét kennis van zaken, werken inspirerend.

Sprekers Stream A - Future-proof Procurement

WOUTER MACHIELS

Wouter Machiels is sinds 2020 CPO bij imec waar hij maximaal inzet op procurement driven value creation. Zijn procurement ervaring deed hij op als Head of Procurement bij Agfa Gevaert, Group Procurement Director bij Greenyard Foods en als consultant bij Solvint Supply Management. Vanuit zijn natuurlijke passie voor de aankoopfunctie en zijn drive als coach en trainer zoekt hij steeds creatieve oplossingen om de basis voor duurzame verandering te leggen de bedrijven waar hij aan de slag is, met een duidelijke focus op talent ontwikkeling. Het is net die drive-to-change die hem enkele jaren geleden de Procurement Excellence Award opleverde samen met het team van Agfa Gevaert. Als bestuurder bij Pascion en Supply Chain Masters is hij mee een voortrekker van de verdere professionalisering van Procurement en Supply Chain in België. Sinds een enkele jaren helpt Wouter professionals hun verhalen anders neer te zetten door coachings in storytelling en presentation skills.

EDDY GOOVAERTS

Eddy is actief als zelfstandig strategisch inkoop consultant en mentor.
Hij helpt bedrijven met het design en implementatie van de inkoop organisatie, de policy en processen, en andere strategische uitdagingen.
Hij is ook actief als bestuurder van PASCION waar hij meewerkt aan de opwaardering en professionalisering van de Procurement functie.
Eddy was voordien 30+ jaar actief als procurement manager bij ING België en ING Groep.
Hij was onder meer 5 jaar CPO van ING België, 5 jaar Global Procurement Process Owner van ING Groep, en daarvoor Global category manager en IT Inkoop manager.
Zijn mantra is Purpose, Patience and Perseverance.

PETER DE MEESTER

Peter De Meester is Leadership Partner Sourcing & Vendor management bij Gartner. Hij werd in september 2019 verkozen tot Procurement Ambassador of the Year tijdens de Procurement Excellence Award van VIB en Pascion. Gedurende 3 jaar was hij als zelfstandige Head of Procurement bij Brussels Airport Company, waar hij een volledig nieuwe inkooporganisatie uitbouwde en een indrukwekkende transformatie van de inkoopfunctie realiseerde. Voordien vervulde hij nog verschillende inkoopfuncties, onder andere bij bpost, GSK en P&V.

MANU MATTHYSSENS

Manu Matthyssens is founder and managing partner of the SOLVINT Group, a leading European Procurement & Supply Chain Management expert company.
Given his broad multi-industry experience Manu is a much-solicited strategy and business transformation consultant and keynote spreaker.
His passion? Supporting companies to take their next maturity step combined with the delivery of fast and tangible results.
Manu is also professor Strategic Procurement at Antwerp Management School and since many years an energetic and recognized Procurement Ambassador.

Sprekers Stream B - Future-proof Supply Chain

PROF. BRAM DESMET

Prof. Bram Desmet is Adjunct Professor Operations & Supply chain bij Vlerick Business School en CEO/Managing Director Belgium van Solventure. Voordien was hij consultant bij Möbius Business Redesign. Hij is een veelgevraagde keynote spreker. Recent publiceerde hij zijn boek over “Supply Chain Strategy and Financial Metrics. The Supply Chain Triangle of service, cost and cash”.

LUC BAETENS

Luc Baetens werkt sinds het jaar 2000 samen met industriële bedrijven om de performantie van hun activiteiten te verbeteren. Hij heeft geëvalueerd, ontworpen, geïmplementeerd en gemanaged. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd in global footprint design, supply chain planning en forecasting, voorraadoptimalisatie en de toepassing van Operational Excellence in industriële omgevingen. Zijn professionele ambitie: het ontwikkelen van creatieve oplossingen om mensen en bedrijven te helpen effectiever te worden in wat ze doen.

KEVIN ONDERBEKE

Kevin Onderbeke is sinds 2017 Sales Manager Supply Chain Solutions bij Ahlers. Hij is ook international lead in business development in China, India en Rusland, en hij leidt ook het Supply Chain Innovation departement. Hij heeft een grote kennis van procurement en tender management, supply network visualisatieen supply chain data analytics. Voordien werkte hij bij Total en Inter Ferry Boats.

Sprekers Stream C - Future-proof Logistics

Speakers to be confirmed.

Sprekers Stream D - Inspiration for the future

MITCH DE GEEST

ERWIN DE BOCK

ALEX VAN BREEDAM

Alex Van Breedam is Afgevaardigd Bestuurder en CEO van TRI-VIZOR, de eerste Cross Supply Chain Orchestrator. Voordien was hij gedurende 5 jaar Algemeen Directeur van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). Hij is ook gastdocent aan verschillende universiteiten (UA, KUL en Singapore). Hij schreef meerdere publicaties voor interantionale tijdschriften. Hij is de uitvinder van het Extended Gateway® concept.

Sprekers Stream E - Future-proof in de zorgsector

Speakers to be confirmed.